Измисленият от проф. Йонко Мермерски тест за COVID-19 е на

...
Измисленият от проф. Йонко Мермерски тест за COVID-19 е на
Коментари Харесай

Българският тест за коронавирус: Ето какво представлява

Измисленият от проф. Йонко Мермерски тест за COVID-19 е на правилото на дрегер. Измерва се наличието на въглеродния диоксид и в действителност се мерят другите субстанции в издишния от пациента въздух. Това изясни самият професор.
Има три разновидността на теста, като изгодата е да се засекат симптоматичните заболели, само че не и ударени от ковид в белите дробове. А Мермерски уточни пред Нова телевизия като главен биомаркер за мерене от теста му въглеродния диоксид, тъй като това демонстрира какъв е газовият продан на белите дробове. Ако си болен, газовият продан е по-малък.
Единственото, което ни бави, е клинично проучване върху по-голяма група, изясни професорът. И добави, че по неговия способ могат да се тестват 100 – 200 души.
Ученият обаче предизвести, че няма изчерпателен тест, тъй като другите проби дават друга картина – да вземем за пример сероложките проби дават картината на антителата.
Консумативите за теста ще костват 1-2 лв., а апаратът може да се употребява неведнъж. Проф. Мермерски сподели, че в случай че пробата дава отговор на желанията за битка с епидемията в България на Националния спешен щаб, той ще го даде безплатно.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР