„Измира стадото на Ани Петрова от Болярово, която спря ветеринарните

...
„Измира стадото на Ани Петрова от Болярово, която спря ветеринарните
Коментари Харесай

Колективна безотговорност у нас поразява повече и от чума

„ Измира стадото на Ани Петрова от Болярово, която спря ветеринарните управляващи при позитивна проба за чума”. Тази ужасна новина обаче не стряска стопанката, която продължава да се инати и да не пуска експерти в двора си. Хиляди безотговорници пък я поддържат в обществените мрежи. Що за мор покосява съзнанието им?!

„ Пред управляващите Ани Петрова твърди, че животните са издъхнали от преяждане. Едновременно с това продължава да попречва достъпа на ветеринарите до фермата си. Също по този начин изрично отхвърля експертите да вземат спомагателни проби за чума, макар че по закон е длъжна да им обезпечава 24-часов достъп при подозрения за болест.

Ана Петрова и брачният партньор й Тошко Димитров се грижат за 200 овце в Болярово. Преди 10 дни те се сдобили с антибиотици за животните от локалния ветеринарен склад, оповестиха от полицията. В резултат, на притежателя на склада е формиран акт, тъй като от него имат право да пазарят единствено ветеринари или фермери с рецепта, каквато фамилията не е представило”.

Тази информация бе последвана от лавина от некомпетентни постове на хора, които непрестанно се изживяват като всичколози и пишат по всевъзможни въпроси в обществените мрежи, съгласно наложената терминология там – от ракети до ми..ти. Това се насърчава също от всякакви клакьори на всяка партия и на процедура се получава едно голямо менте, завоалирано като „ публично мнение”.

Тези хора носят отговорност за насажданото съмнение към работата на експертите, не оставиха на мира и успокоение да проработи и основаният със заповед на премиера действен щаб за битка с рисковата болест.

„ Чума по дребните преживни животни има в България, няма подозрение за това, а ограниченията, които БАБХ е подхванала са в сходство със законодателството на ЕС”.

Това е заключението на експертната задача на Европейската комисия, която посети България и направи публично мнение, оповестено на 20 юли т.г..

Философстването на празни обороти трябваше да спре още тогава и да се мине към съответни ограничения, предписани от международните здравни служби.

Да, но нашенецът не лови религия на никого. Най-малко на знаещите и практикуващите, в която и да е област от живота. Не се довери и на Френската лаборатория, която също, с изключение на нашите управляващи, прави проучвания за рисковата болест.

Опозицията, воглаве с лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, хукна да се снима с козички от Странджанско, а казусът бързо се политизира, даже президентът не остана въздържан по въпроса, само че надали за „ националната сигурност”, в това число битката против болести като чумата. Помни се мощно прочувственото изявление на баба Дора, поканена без козите си в президентството на „ Княз Дондуков”2.

Е, дали са удовлетворени от резутатите?! Ефирните разбирачи от дълго време минаха на други тематики, които отново разискват като „ експерти” от най-високо равнище, без да са такива. Анонимните подлеци все по този начин плюят стръвно по форумите на уеб страниците. Обаче цената за всичко ще платят бедните, несретни селски стопани. Част от които, заради инатлъка си, няма да вземат и стотинка обезщетение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР