Изминалото десетилетие беше един вид златен век за най-заможните хора,

...
Изминалото десетилетие беше един вид златен век за най-заможните хора,
Коментари Харесай

Atlantico: „Златният век“ за богатите е приключва

Изминалото десетилетие беше един тип златен век за най-заможните хора, само че през днешния ден финансовото състояние в света се трансформира.

Както икономистът Мишел Рюими декларира в изявление за Atlantico, актуалната рецесия в интернационалната система може да докара до преразпределяне на картите сред играчите, защото интернационалната търговия се оказва в нови, изцяло несигурни условия.

2010-те години бяха златен век за най-заможните хора, само че през днешния ден обстановката се трансформира. Според икономиста Мишел Рюими структурните проблеми на интернационалната комерсиална система, подкопаването на легитимността на интернационалните институции и нуждата от възобновяване на финансовия капитал провокират подозрения по отношение на стабилността на обстановката.

Според специалиста в изявление за Atlantico, през последните десетилетия СТО смята, че редица страни се развиват. Ставаше дума за страни като Китай. Статутът на „ разрастваща се страна “ обезпечава правото на особено отнасяне, което в този момент е сложено под въпрос, написа "Поглед инфо ".

Ръстът на благосъстоянието на милиардерите в Китай удвои международната цифра, по-специално заради размера на популацията на страната и нейните софтуерни благоприятни условия.

През последните 10 години китайските милиардери сътвориха стотици най-големи и най-проспериращи предприятия, покачиха стандарта си на живот и направиха големи благосъстояния, тъй че Китай няма към този момент статут на разрастваща се страна.

Настоящата рецесия в интернационалната система може да докара до преразпределяне на картите сред играчите, защото интернационалната търговия е в нови, изцяло несигурни условия. Всичко това е отразено в Европейския съюз, чиито търговски връзки са застрашени от неустойчивост във връзка със стратегическото съревнование на Съединени американски щати и Китай, което би могло да докара до още по-голямо напрежение сред двете страни. Всичко това може да бъде удар за имуществения капитализъм.

Освен това, акцентира специалистът, не забравяйте, че в модерната епоха цели браншове на стопанската система понижават. Растежът е концентриран в най-богатите райони, а бедните райони са единствено по-бедни.

Подобен модел на централизация освен на обогатяване, само че и на привършване, задава въпроса дали обогатяването на някои не е плод на привършване на други.

Пазарите желаят да основат повече стойност, което значи увеличение на натиска върху голямото болшинство в интерес на мъничко малцинство, което даже не желае да споделя трохи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР