Изминалият уикенд бе особено успешен за три детски отбора на

...
Изминалият уикенд бе особено успешен за три детски отбора на
Коментари Харесай

Децата на Национал спечелиха два турнира и разгромиха Спортинг

Изминалият уикенд бе изключително сполучлив за три детски тима на столичния футболен клуб Национал. Тимът на Национал (2010) завоюва мощния интернационален шампионат „ Купа Вуядин Бошков”, който се организира от петък до неделя в Нови Сад, Сърбия. Надпреварата се провежда от ФК Войводина и събра 32 от най-силните тимове във възрастта от Източна Европа. На полуфинала момчетата на треньорите Калоян Зарчов и Ганчо Проданов победиха сръбския Чукарички (Белград) с 1:0, а на финала се постановиха със същия резултат над словенския Олипмия (Любляна). В този шампионат взе участие и тимът на Национал (2009), който доближи до четвъртфиналите, само че там бе отхвърлен от Чукарички след осъществяване на дузпи.

По същото време Национал (2005) подвигна купата на обичайния мемориален шампионат „ Котков – Михайлов”, който се провежда в памет на легендите на Локомотив (София) и българския футбол Никола Котков и Атанас Михайлов. В конкуренцията участваха осем тима от столицата. По пътя към финала играчите на Филип Илков и Петър Иванов бяха победени РД Спорт (4:0), Олимпиец (8:0) и на финала ДИТ (2:0).

През уикенда Национал (2008) приключи на десето място в генералното класиране на огромния шампионат IKK Classic U11 Cup, който се организира през уикенда в Дюселдорф, Германия. В конкуренцията участваха 248 тима от Европа, Африка и Азия. В груповата фаза момчетата на Владимир Лилов и Мартин Симеонов направиха 2:2 с Манчестър Сити, победиха Падерборн с 3:0 и ПАОК /Солун/ с 1:0. В първия стадий от шампионския поток в неделя Национал победи немските Оберад Вайс (2:0) и Ротлинген (1:0), както и белгийския Мехелен (1:0).

Във втория победиха португалския Спортинг /Лисабон/ с 3:0 и отстъпиха на италианския Дженоа с 0:1. Така Национал попадна в група за систематизиране на местата от 9-то до 11-то, в която направи 0:0 с Бенфика /Лисабон/, загуби от френския Торси с 1:2 и приключи на 10-то място. За два дни тимът ни изигра общо 13 мача, в които записа 9 победи, 2 равни и 2 загуби с голова разлика 27:5. На финала на шампионата Байерн Мюнхен победи Интер с 3:2, а в мача за третото място Айнтрахт Франкфурт се наложи над Дженоа с 2:1.

Зад Национал в крайното класиране останаха Бенфика и Спортинг /Лисабон/, Ювентус /Торино/, Евертън, Манчестър Сити, Локомотив /Москва/, Глазгоу Рейнджърс, Байер /Леверкузен/, Утрехт, Реал /Сарагоса/, Стоук Сити, Болоня и доста други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР