Изминалият октомври се превърна в поредният най-горещ в историята месец,

...
Изминалият октомври се превърна в поредният най-горещ в историята месец,
Коментари Харесай

Климатът, учените и новите предупреждения за глобалното затопляне

Изминалият октомври се трансформира в следващият най-горещ в историята месец, регистриран през актуалната година, а 11 000 учени от 153 страни оповестиха " климатично бедствено състояние ".

В нов отчет, оповестен в BioScience, учените предизвестяват за " нечувани премеждия " за човечеството, в случай че не успеем да противодействаме на изменящия се климат.

През 2017 година бе оповестен сходен труд, подсилен от над 16 000 учени, който към днешна дата наподобява позабравен, регистрират основателите на новия отчет.

Те одобряват за личен дълг това да сигнализират обществото, до момента в който водачите на огромните страни не престават да бъдат пасивни по въпроса с световното стопляне.

В новия отчет учените акцентират директна връзка сред влошаващия се климат и несъразмерното консуматорство в богатите страни и общности.

Те оферират шест съществени направления на противопоставяне, които включват тоталното преустановяване на добива и потреблението на невъзобновяеми горива, съкращаване на производството и потреблението на месо, целеустремено обновяване на екосистемите, стабилизиране растежа на международното население и основаването на " зелена стопанска система ".

Според тях всички тези промени не би трябвало да бъдат гледани като жертви, а като нужна и здравословна промяна на цялото ни общество. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР