Изминалият месец юни и по-конкретно датата 29 юни е важна

...
Изминалият месец юни и по-конкретно датата 29 юни е важна
Коментари Харесай

Светът се промени завинаги преди 14 години с пускането на първия iPhone

Изминалият месец юни и по-конкретно датата 29 юни е значима в историята на iPhone, тъй като точно на 29 юни 2007 година продуктът, който промени света, се появи в продажба за първи път. На 9 януари 2007 година, тогавашният изпълнителен шеф на Apple Стив Джобс подвигна iPhone в ръка, с цел да го видят всички, и сподели „ през днешния ден Apple ще преоткрие телефона “.

Но iPhone направи повече от това, защото промени метода, по който хората на планетата получиха достъп до вести, спорт, време, данни и връзка между тях. Термини като приложения станаха всеобщи, а съвсем всеки човек към този момент употребява сензорен смарт телефон. Разбира се, Apple съществено надгради опциите на iPhone. Някои скорошни проби за скорост разкриват какъв брой е муден първия модел, спрямо настоящите версии.

Първият iPhone беше оборудван с EDGE мрежа - прекомерно мудна за потребностите на потребителите. Единственият метод да получите обичайно изображение от специфичния YouTube плейър на OG iPhone беше да намерите Wi-Fi точка за достъп, с цел да се свържете. Това се промени през идната година, когато Apple пусна iPhone 3G. На 29.06 преди 14 години iPhone се оферираше като извънреден AT&T, с 3,5-инчов екран с 4GB и 8GB място за предпазване.

 Светът се промени вечно преди 14 години с стартирането на първия iPhone

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Стив Болмър изкритикува това устройство, отбелязвайки, че има единствено виртуална клавиатура Qwerty, което го прави ненужен за предприемачи, употребяващи смарт телефоните си за писане и изпращане на имейли. Според неговите прогнози, с този уред Apple ще си подсигури пазарен дял, не по-голям от 2- 3%.

Съ-изпълнителните шефове на BlackBerry Майк Лазаридис и Джим Балили трябваше да дадат отзиви за iPhone. Първият похвали Apple: „ Тези момчета са в действителност положителни “, а втория съобщи: „ Всичко е наред, ще се оправим “. Но истината беше, че дните на BlackBerry като един от водещите играчи в промишлеността на смарт телефони бяха преброени. Още през май 2008 година Лазаридис признава " Най-вълнуващата мобилна наклонност са цялостните клавиатури на Qwerty. Съжалявам, в действителност е по този начин. "

Според статистика за интервала след 29 юни 2007 година до края на годината Apple е продала 1,9 милиона iPhone телефона. И съгласно последния отчет за продажби, преди Apple да спре да ги разгласява, през 2017 година са продадени 216,76 милиона iPhone устройства. А през 2020 Apple зарадва потребителите си с първите си модели с 5G опция – серията 12.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР