Изминалият май е бил най-горещият, който някога е бил измерван,

...
Изминалият май е бил най-горещият, който някога е бил измерван,
Коментари Харесай

Май 2020 – най-горещият до сега

Изминалият май е бил най-горещият, който в миналото е бил измерван, оповестиха от Европейската работа за климатични промени „ Коперник “, съобщи „ Франс прес “. Месецът е бил с 0,63 градуса по Целзий по-топъл от средномесечната майска температура за интервала 1981-2010 година. Така той задминава предходните върхове от 2006-а и 2007-а година.

Над междинните за май температури са били измерени в елементи от Европа, Северна и Южна Америка, региони на Африка и Антарктида. В Сибир градусите са се покачили с 10 над нормата. Извънредно мека пролет е имало в огромни области на Арктика, най-много в западната част на Аляска, само че също по този начин и в Антарктида.

Части от Европа - от Балканите до Скандинавия - също по този начин са претърпели по-хладни от междинните температури през май, както и Австралия, Южна Азия и източните елементи на Съединени американски щати.

В международен проект от европейската работа акцентират, че последните 12 месеца (юни 2019-май 2020) изравняват върха на най-топлия регистриран едногодишен интервал (октомври 2015- септември 2016) с 0,7 градуса по Целзий над нормата.

2019-а беше втората най-топла в света, след 2016-а и специалистите чакат междинната температура в международен проект да сложи нов връх в идващия 5-годишен интервал (2020-2024).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР