Изминалият март е бил третият най-топъл в историята на метеорологията

...
Изминалият март е бил третият най-топъл в историята на метеорологията
Коментари Харесай

Март 2018 е третият най-топъл в историята на метеорологията

Изминалият март е бил третият най-топъл в историята на метеорологията съгласно отчета на Европейския център за средносрочни прогнози, представен от Нова тв. Глобалната междинна температура през месеца тази година е с 0,3 градуса по Целзий повече от тази през март 2016 година, който държеше върха към този момент.

Месецът е записал и рекордни превалявания в някои елементи на планетата. В Испания да вземем за пример за 30 дни са паднали над 160 мм - 3 пъти над междинната норма за интервала 1981-2000 година В някои елементи на Франция междинните стойности са прескочени 2 пъти.

В Африка, Близкия Изток и Азия мартенските температури са блъснали равнища, доста над междинните в дълготраен интервал. Мощна топла вълна накара термометрите в някои региони на Пакистан да отчетат 45 градуса горещина. Общо в страната 10 метеорологични станции са отчели върхове през март по данни на локалната метеорологична работа.

В Арабския залив и по-конкретно в Бахрейн междинните температури са били към 24,6 градуса, над 3 градуса повече от междинните стойности за последните 100 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР