Изминалият мач на Байерн (Мюнхен) срещу Айнтрахт (Франкфурт) (4:1) се

...
Изминалият мач на Байерн (Мюнхен) срещу Айнтрахт (Франкфурт) (4:1) се
Коментари Харесай

Гол в дебюта за Байерн, но за Новия Кроос реалността не е розова

Изминалият мач на Байерн (Мюнхен) против Айнтрахт (Франкфурт) (4:1) се оказа незабравим за младия халф Никлас Дорш, който записа дебют за първия отбор, а с изключение на всичко вкара и гол. 20-годишният полузащитник беше прецизен за 1:0 в миг, в който гостите бяха в напредък и бяха създали няколко чисти пропуща.

След срещата наставникът Юп Хайнкес похвали Дорш и другите трима гении от школата, които започнаха срещата - Ларс Лукас Маи, Франк Евина и Маритан Шабани.

First #Bundesliga appearance
First #Bundesliga goal

Congratulations, Niklas #Dorsch #FCBSGE pic.twitter.com/Nzvq6QUAx7
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) April 28, 2018
Оказва се обаче, че действителността е друга и бъдещето на Дорш не е обвързвано с баварския гранд. Неговият контракт изтича в края на сезона и съвсем несъмнено той ще напусне.

“Ако нещата останат такива, то сигурно ще желая да направя идната крачка в кариерата ми. Все още не знам къде ще е, само че сигурно няма да е в Байерн. Това ми беше ясно обяснено”, съобщи Дорш.

And Niklas Dorsch, too!

The Bayern reserve-team captain starts today for the first-team...https://t.co/wgNkekYAHL
— Alex Chaffer (@AlexChaffer) April 28, 2018
Талантът работи като централен полузащитник и през миналите няколко сезона в школата на баварците си заслужи прякора Новия Кроос поради приликата в стила на игра с халфа на Реал Мадрид. Изглежда обаче, че треньорите в Байерн към този момент не считат, че той има късмет да се наложи в първия отбор и по тази причина повече не го желаят.

През сегашния сезон Никлас Дорш има 30 мача за дубъла на Байерн в районните лиги, като е вкарал четири попадения и е асистирал за пет други. Бундеслига 32 кръг, събота 28 април  Байерн (Мюнхен) 4:1краен резулат  Айнтрахт (Франкфурт)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР