Изминалият ден на Мастърса в Монреал се превърна в истински

...
Изминалият ден на Мастърса в Монреал се превърна в истински
Коментари Харесай

Ново голямо име зад борда в Монреал: Еванс разгроми двойковия партньор на Григор

Изминалият ден на Мастърса в Монреал се трансформира в същински призрачен сън за поставените играчи, като тримата най-високоранкирани състезатели към този момент са навън от шампионата. Към тях се причислиха още Диего Шварцман и Григор Димитров, а описът беше приключен с отпадането на Андрей Рубльов. Световният номер осем позволи проваляне от опитния британец Даниел Еванс, който се явява доста неуместен противник за него, защото го е побеждавал в 3 от общо 5-те им конфликта.

Така се затвърди усещането, че играта на руснака се намира в сериозен крах след края на клей сезона. Непоставеният състезател доминираше от първата до последната точка, с цел да се наложи с 6:4 6:4 и по този начин си обезпечи среща с Тейлър Фриц в осминафиналите на шампионата, като любопитна детайлност е, че Еванс победи същия конкурент през предходната седмица на конкуренцията във Вашингтон.

Еванс още първоначално абсорбираше по отличен метод мощните удари на своя конкурент, употребявайки обичания си бекхенд слайс. Рубльов пък имаше проблеми с непрекъснатите смени на темпото, пред които беше изправен и грешките от неговата ракета се трупаха скоропостижно. Това докара до ранен пробив в интерес на британеца, който обаче беше мигновено върнат след серия от неспасяеми форхенди на любимеца. Все отново по-константната игра на 39-ия в света беше възнаградена и той осъществя нов брейк, с цел да се поздрави с триумфа в откриващата част.

Петият подложен се опита да реагира незабавно, само че пропусна ранен късмет за пробив, което предизвика извънредно отрицателни реакции от негова страна, а Еванс чакаше таман това и още веднъж показва сериозен напредък в дейностите си, осъществявайки следващ пробив в своя изгода. Оттам насетне връщане за Рубльов в мача нямаше и следващата изненада в Монреал беше реалност.

Pure delight
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР