Изминалата седмица бе лишена от изяви на български състезатели, но

...
Изминалата седмица бе лишена от изяви на български състезатели, но
Коментари Харесай

Ранглисти: Рекордно висока позиция за Лазаров, Томова се отдалечава от топ 100

Изминалата седмица бе лишена от изяви на български състезатели, само че въпреки и без игра родните ни представители стават обект на известни промени в позицията си в международната класация с днешното й възобновяване.

Димитър Кузманов получи неприятна травма при започване на месец март и наподобява, че към момента не се е възстановил изцяло, съдейки по неуверените му изяви на корта и отсъствието му през последните седмици. Втората ни ракета при мъжете напусна топ 200 на АТР ранглистата по-рано през сезона, а през днешния ден направи крачка обратно с още едно място до №206.

За Александър Лазаров новините през днешния ден са отлични, тъй като българският играч доближава до рекордно висока позиция с възобновяване на подреждането. Вече №403, Алекс е четвърта ракета на страната ни, а директно преди него продължава да се намира Адриан Андреев, класиран на 358-ото място.

При дамите се следи любопитен феномен, защото и трите най-високоранкирани български състезателки отстъпват с по четири позиции от през днешния ден. По този метод Виктория Томова към този момент е №115, Изабелла Шиникова - №227, а Елица Костова заема 319-ото място. За Цветана Пиронкова акцията през сезон 2022 към момента не е открита, а точно на това се дължи и изпадането й отвън топ 420 на ранглистата, а класирането й под №423 е най-ниското за нея от юли 2018-а година насам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР