Изминалата година е най-успешната за Музикално-драматичен театър Константин Кисимов във

...
Изминалата година е най-успешната за Музикално-драматичен театър Константин Кисимов във
Коментари Харесай

Театърът в Търново отчете 200 000 лева приходи за година

Изминалата година е най-успешната за Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново от 1990 година насам. Храмът на Мелпомена в остарялата столица е сложил върхове по всички индикатори – доходи от спектакли, брой фенове и изиграни представления.

На близо 200 000 лева възлизат приходите от продажба на билети през предходната година, а съпоставяне с 2016 година парите са с към 40 000 лева повече, регистрира шефът на театъра Васил Вълчев. 160 са изиграните представления през 2017-а, при 145 за миналата година. Общо 30 000 души аудитория са приветствали спектаклите на търновския спектакъл, до момента в който през 2016 година в салоните за постановки на МДТ са влезнали с 5000 души по-малко. Спектаклите на сцените в остарялата столица са гледали 8530 фенове, а в турне в разнообразни обитаеми места в страната – още 21 500.

През последната година успяхме да реализираме финансова непоклатимост, което ни разреши да увеличим заплатите на всички щатни чиновници в МДТ приблизително с 10 %, съобщи театралният началник. Със заработените доходи управлението на театъра е покрило всички настоящи разноски за 2017 година Ще се постараем да запазим същия растеж на продажбите и през тази година, даже да го увеличим, добави той.

Още през 2016 година театърът съумя да възроди турнета, като наклонността се резервира и през предходната година, когато бяха обхванати 40 селища в цялата страна. Възстановени бяха редица остарели дестинации, само че успяхме да завоюваме и нови подиуми, изясни Васил Вълчев. Той уточни, че най-силен месец за МДТ е бил октомври, когато артистите са изиграли 31 представления. Тогава те са показали своите постановки в 15 града в страната, а спектаклите им са били приветствани от близо 7500 фенове. В някои от градовете трупата е имала по четири представления дневно.

Със седем премиерни спектакли и концерти може да се похвали за 2017 година търновският спектакъл. Музикалният отдел е работил над концерт спектакъла „ Музикални копнежи ”, мюзикъла „ Криворазбраната цивилизация ” по музика на Дечо Таралежков и по едноименната пиеса на Добри Войников, симфоничния концерт за празника на Велико Търново и церемония спектакъла „ Искряща Коледа ”. „ Измамникът Тартюф ” по Молиер, „ Хъшове ” по Иван Вазов и „ Няма да платим ” по Дарио Фо са новите заглавия в афиша на трагичния състав.

Най-играните музикални заглавия през годината са „ Криворазбраната цивилизация ”, мюзикълът „ Четиримата близнаци ” на композитора Георги Костов и оперетата „ Цигански барон ” на Щраус, които са донесли и най-вече доходи на МДТ. От репертоара на драмата най-вече представления имат „ Хъшове ”, „ Госпожа Министершата ”, както и детските заглавия „ Карлсон и дребосъчето ” и „ Тримата братя и златната ябълка ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР