Изминалата 2022 г. не се размина без убийства в Пловдив

...
Изминалата 2022 г. не се размина без убийства в Пловдив
Коментари Харесай

Пиянство и семейни войни най-често водят до смърт

Изминалата 2022 година не се размина без убийства в Пловдив и района. Тежки престъпни случаи и работа за проверяващите имаше съвсем всеки месец. До отнемането на човешки живот се стигаше по най-различни аргументи - от разгулен свади през ревнивост до лакомия и психологични разстройства. Броят на жертвите е рекорден - общо 15 при 13 случая на убийства. Трябва да се подчертае, че полицията, ръководена сега от старши комисар Васил Костадинов, съумя да разкрие всички, и то в рамките единствено на 24 часа. За съпоставяне - през 2021 година убийствата в Пловдивско са били общо четири. Припомняме съдбовните случаи за отминалата година.

Пияният Васил закла госта си



На 24 януари 2022 година 50-годишният Васил и приятелят му Димитър се събрали в дома на първия в Първомай. Там използвали доста алкохол. Между двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл госта си „ сводник “. Той от своя страна се ядосал и го блъснал два пъти с пестник. Васил решил да му отмъсти и го пробол с нож в ръката, след което го наръгал и в корема. Двамата излезли отвън къщата. Там гостът паднал на земята, а Васил го откарал в болничното заведение. Няколко часа по-късно Димитър умрял от пострадванията. 

Стоил преби до гибел татко си

40-годишният Стоил Терзиев преби до гибел татко си в пловдивското село Неделево. На 16 март сред него и родителя Антон зародил битов спор в къщата, където живеели. Синът налетял на татко с юмруци и ритници и го оставил в безпомощно положение. Непосредствено след случая съседи извикали кола за спешна помощ, която го откарала в болница, където по-късно възрастният мъж умрял.

Раздор в гей семейство приключи с кръвопролитие

Двамата фамилни сътрудници Александър Радев и Андреас Ропел живеели чартърен в София. На 3 май мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На идващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под въздействие на използвания алкохол, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Радев непринудено решил да умъртви обичания си, взел нож и извършил желанието си. По-късно самичък подал сигнал в полицията.

Лиляна наръга дъщеричката си точно на Деня на детето

30-годишната Лиляна Халкалиева приготвила своята дъщеричка за 1 юни. Малко по-късно обаче, след крясъци на детето, в стаята влезнали бабата и вуйчото, които видели потресаващата панорама.  Малкото момиче лежало на земята в безпомощно положение, с няколко прободни рани, а майката Лиляна държала нож, с който наранила и себе си. Детето било откарано в болница, само че умряла от раните си. Майката също беше с заплаха за живота, а по-късно стана ясно, че страда от психологично заболяване. Тя бе настанена в Центъра за психологично здраве.

Христо затри баба си с чук

29-годишният Христо Сираков  затри баба си с железен чук в първите часове на 30 юли в пловдивското село Браниполе. Той и старата Митра се скарали грубо, като кавгата приключила със гибел. От настоятелството на църквата в Браниполе направиха гратис опело на убитата някогашна учителка. 

Три натрупа след фамилна война в Рогош



На 6 август Николай Христов се е прибирал от работа, когато въоръжени пред дома му го чакали чичо му Енчо и двамата му братовчеди. Враждата посред им била за въпросния парцел. Напрежението бързо ескалирало. Николай взел пушката си и не се поколебал да гръмне роднините си. В съда килърът уточни, че желал да отбрани себе си и щерка си от въоръжените му родственици. На умишлен брифинг тогава стана ясно, че Николай се скрил при майка си след убийството.

Николай претрепа жена си на стадиона и легна да спи

Николай и Марияна живеели на фамилни начала в града. На 6 август вечерта отишли на посетители на фамилен другар. Там използвали доста алкохол и сред тях зародил скандал. Към 2 часа след среднощ тръгнали да се прибират към дома си, като по пътя траяли да се карат. В региона на стадиона Николай се вбесил и нанесъл голям брой удари на дамата в главата и тялото. Тя изпаднала в безпомощно положение и издъхнала. Пияният бияч я изоставил и се прибрал в жилището си да спи. Сутринта към 7.10 часа един от охранителите на стадиона я разкрил и подал сигнал в полицията.

Униформен от Милево претрепа земляк 

41-годишният служител на реда от подучастъка в Садово Ангел Георгиев  бе задържан по отношение на намерено мъртво тяло в пловдивското село Милево. Според обвиняването, униформеният бил на обичайния събор в селото. След това зародило сдърпване сред хора от една компания. Така Ангел нанесъл гибелен побой на умрелия Огнян, на 47 години. Според юриста му служителят на реда е наклеветен.

2-годишната Севда умря след побой

2-годишно момиченце издъхна в болничното заведение след побой от осиновителката му - 43-годишната Анка от „ Столипиново “. Случката се разигра в последната седмица на септември в апартамент на петия етаж, където осиновителката живее. Малко преди среднощ Анка изпаднала в смут. Започнала да крещи на турски за помощ и да обикаля боса, с цел да търси комшия. Детето било в безпомощно положение с рана на главата. Съсед откарал Анка до болница. Там тя обяснила на лекарите, че момиченцето е паднало от спалнята и си блъснало главата. При обширен обзор лекарите се усъмнили в нейната версия, поради че по тялото и главата на детето има контузии, някои от които остарели. Разследването откри, че става въпрос за нечовечен побой. 

Дядо Благо гръмна арендатор в главата



На 21 октомври 80-годишният Благой гръмна арендатор край Първомай. Жертвата Димитър (53 г.) плащал да употребява земите му. Старият ловец и Митко се скарали за пари. Напрежението сред двамата ескалирало и се стигнало съдбовен край. Благой взел ловната си пушка и гръмнал съперника си два пъти - веднъж в тялото и веднъж в главата. След това отишъл до районното полицейско ръководство и си признал всичко, предавайки оръжието на убийството.

Александър простреля някогашната си жена в Пъдарско 

В края на ноември Александър простреля в главата своята някогашна брачна половинка - 28-годишната Фанка от село Пъдарско. Няколко месеца преди този момент килърът се сдобил с нелегално оръжие. Полудял от ревнивост и го употребявал, с цел да постави завършек на живота й. След ареста му той в началото отричал да е забъркан, след което разказал всичко до най-малката детайлност.  Посочил и къде е скрил тялото.

Бивше ченге преби баба си до гибел

Малко преди коледните празници някогашният служител на реда и протестър Иван Дачев преби 95-годишната си баба в дома й в Пловдив. Първоначално старата жена изпадна в кома, а по-късно издъхна от тежките пострадвания в болнично заведение. Дачев живеел при нея, като постоянно се карали. Скандалите обаче завършвали с обиди и мятане на предмети. Последният обаче ескалирал. Дачев й нанесъл нечовечен побой, след което се отдръпнал в стаята си.

Мариян умъртви от пердах съседа си, който се оказа негов родственик

В навечерието на Нова година 48-годишният Мариян преби до гибел съседа си, който се оказа негов родственик, в общия им двор в Куклен. След като трупът на 55-годишната жертва - Ламбри Ламбрев, е открит, от извършените незабавни дейности по следствието се открива, че гибелта е настъпила в резултат на породените му голям брой травматични увреждания по цялото тяло вечерта на 29 декември. В правосъдната зала излиза наяве, че двамата постоянно употребявали алкохол дружно. Мариян твърди, че разногласието зародил след кражба от вкъщи му, дело на Ламбри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР