Изминаха цели две седмици, откато Италия прехвърли пика на потвърдените

...
Изминаха цели две седмици, откато Италия прехвърли пика на потвърдените
Коментари Харесай

Как да излезем от карантината

Изминаха цели две седмици, откато Италия трансферира пика на доказаните случаите и седмица, откогато стабилно падат и смъртните случаи. От няколко дни същото се случва и в Испания. Понеже тази същата динамичност сме я виждали и в други страни, моделът към този момент ни е прочут и имаме визия какво почти следва. Повечето от нас чакат оттук насетне да е въпрос на време (не доста дълго) същото да се случи и в България. За наш голям шанс, заради рано взетите от държавното управление твърди ограничения, намаляването на болните и смъртните случаи у нас ще се случи от не толкоз високи стойности, както в доста от страните в Западна Европа.

Докато чакаме да пристигна и нашият ред, доста хора търпеливо съблюдават ограниченията за обществена изолираност, само че от дълго време си задават напълно разумните въпроси като " Докога? ", " С каква цел? ", и " Какво следва? " Най-често срещаният коментар би звучал по този начин: “Разбираме че по този начин би трябвало, съблюдаваме ограниченията, само че докога ще продължи това? Нали не можем да стоим блокирани, със затворени граници и вкъщи си за постоянно?! Освен това, какъв е смисълът? Като се спрат ограниченията, вирусът отново ще се върне, единствено дето се мъчим и съсипваме икономиката… “.

Върху тези въпроси се работи интензивно. От близо месец специалистите ангажирани в контрола на епидемията към този момент гледат напред, оттатък края на прецизните ограничаващи ограничения за спиране на взрива, който към момента е в ход в Европа, и обмислят какви ще бъдат стъпките по-късно. В момента интензивно се разискват и формулират така наречен “изходни тактики “. Това са другите сюжети за стабилно излизане от рестриктивните карантинни ограничения, само че по метод, който предотвратява завръщането на епидемията. Някои назовават тези проекти “стратегии за намаляване “, отчитайки обстоятелството, че резултатът от тях няма да е цялостно излизане от рестриктивните мерки, а по скоро последователно минаване в по смекчена версия на защитен режим. Понастоящем всички страни с настоящи прецизни ограничения за ограничение предаването на инфкецията интензивно работят да формулират идващите стъпки. Все повече от тях наемат екипи от специалисти да ги поучават в този развой, който се обрисува да бъде комплициран.

За всички е ясно, че карантинните ограничения и прецизната изолираност не са дефинитивно решение. Независимо от това, тези ограничения са от първостепенна значимост за триумфа на идващите стадии в привеждането на епидемията под надзор. Но, какви са в действителност задачите на актуалната карантина?

Целите на карантината в този момент
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР