Изминаха три и половина години от момента на старта на

...
Изминаха три и половина години от момента на старта на
Коментари Харесай

Владимир Путин знаеше какво прави: заместването на вноса измъкна икономиката на РФ от рецесията

Изминаха три и половина години от момента на старта на програмата за заменяне на вноса и въпреки, че задачите й са дефинирани до 2020 година, предварителните заключения можем да обявим още в този момент.

Да припомня, Владимир Путин вижда в програмата за заменяне на вноса значим стадий от развиването на съветската стопанска система. Заместването на вноса е призвано освен да обезпечи сигурността на нашата страна в неподходящите международни стопански условия, само че също и да развие високотехнологични производства, да изведе съветския конкурентоспособен производител на интернационалния пазар.

„ Ние по този начин или другояче все едно би трябвало да се заемем с това, трябваше да го създадем. Но в този момент ще го вършим просто с удвоена мощ и двоен резултат “ - съобщи през 2015 година Путин.

Към сегашния миг съветската стопанска система преодоля рецесията от 2014-2015 години, и през 2017 година доближи растеж от 1,4%. Един от основните мотори на отечествената стопанска система станаха агропромишлените комплекси на страната.

По-нататък дялът на селското стопанство в растежа на стопанската система единствено ще се усилва. За това способства и цяла редица президентски ограничения за поддръжка на отечествения производител.

1. 20-35% от вложенията за преоборудване или изграждане на млечни ферми, комплекси за плодове и зеленчуци, парници, хранилища и селекционни центрове се овъзмездява от страната.

2. 35% овъзмездяване при вложение в селското стопанство в Далечния изток.

3. Субсидиите за млечните стопанства в Далечния изток, в региона на нечерноземието и Крим са нараснали до 20%.

4. Държава овъзмездява вложените средства за основаването на плодово – ягодови градини (до 2,5 милиарда рубли)

5. Специален селскостопански заем с рента 5%, където дялът на дотациите за дребните селски стопанства се дефинира от района.

6. Грантове за разкриване на фермерски стопанства и селскостопански кооперативи (от 3 до 30 милиона според от мащаба на стопанството).

Трябва да се означи, че програмата за заместването на вноса се прояви от най-хубавата си страна също и в областта на Военно - промишления комплекс и IT.

Владимир Путин употребява силата на нападналия ни Запад с цел да поддържа отечествения производител. И вследствие на пазара съветската продукция стана повече, качеството й се усъвършенства, а цената й за крайния консуматор понижа. Русия стана още по-независима и самодостатъчна страна, а страните от Европейски Съюз към този момент три пъти съжалиха, че се хванаха на хорото на американците и поддържаха антируските наказания./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР