Изминаха повече от два месеца, откакто израелските сили си възвърнаха

...
Изминаха повече от два месеца, откакто израелските сили си възвърнаха
Коментари Харесай

Страх и гняв дебнат израелските общности на границата с Газа

Изминаха повече от два месеца, откогато израелските сили си възвърнаха контрола над градовете, завладяни от Хамас по време на опустошителната офанзива на 7 октомври. Но във фермата за семена на Хила Фенлън в Нетив ХаАсара, дребна общественост на границата на Израел с Газа, животът даже не е почнал да се възстановява.

Пристройките, ударени от ракети, към момента са смачкани и овъглени, до момента в който машините, употребявани за обработване семената от пипер и тиквички към този момент не работят, тъй като са надупчени от шрапнели. Дните и нощите са прекратени от разцепващи ушите гърмежи от израелска артилерийска позиция наоколо.

„ Не знаем по какъв начин [войната] ще приключи. Но в случай че питате мен, ще се върна да остана тук с децата си единствено в случай че няма палестинци “, сподели Ирит, локална жителка, която е евакуирана в Тел Авив, само че към момента се връща сама, с цел да работи във фермата с Фенлон.

Преди войната „ армията ми сподели, че е безвредно да съм тук. И имах вяра на всичко “, добави тя. „ И [тогава Хамас] преди малко дойде ... и умъртви всичкит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР