Изминаха пет години, откакто доц. д-р Кристиан Таков ни напусна.

...
Изминаха пет години, откакто доц. д-р Кристиан Таков ни напусна.
Коментари Харесай

Спомен за Кристиан Таков в изложбата „Моралът е доброто“

Изминаха пет години, откогато доцент доктор Кристиан Таков ни напусна.

Той не беше просто един от създателите на „ Да, България “. Беше и остана и след гибелта си през 2017 година като честен справочник за всички, които се събраха и потеглиха към дългия път на смяната в публичните настройки и политическата система.

Името му в редиците на „ Да, България “ се загатва с респект и страхопочитание. Днес, когато страната ни за следващ път е на кръстопът, неговите послания още веднъж оказват помощ да намерим верния ориентир в координатната система сред положително и зло, вярно и погрешно, морално и порочно.

Кристиан Таков е от този вид хора, които няма да бъдат забравени. Лекциите му пред студентите в Юридическия факултет на Софийския университет, диалозите с другари, публикациите и монографиите остават в историята. Както и неговите фотографии.

В деня, когато се навършва годишнината от кончината му, можем да разберем повече за неговото завещание посредством фотосите, които са изложени в галерия навън на Моста на влюбените откъм НДК. Наред с тях са и част от най-знаменателните му послания за морал и етични правила, за битка против корупцията и неправдата. Всяка фотография е естетическа приятност. Всяка поговорка е завет.

Изложбата „ Моралът е положителното “, чийто съставител е Веселин Диманов, може да се види от 11 юли.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР