Изминаха осемнадесет години от терористичните атаки на 11 септември 2001

...
Изминаха осемнадесет години от терористичните атаки на 11 септември 2001
Коментари Харесай

В САЩ отбелязват 18 години от атентатите на 11 септември

Изминаха осемнадесет години от терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Преди 18 години терористите от „ Ал Кайда ” направиха най-смъртоносната офанзива, отвличайки четири самолета, с цел да се врежат в двойните кули на Световния търговски център в Ню Йорк и да ударят Пентагона, напомня БГНЕС.

Полет 93 е четвъртият аероплан. Именно пасажерите на полет 93 са се обединили против похитителите и са им попречили да ударят столицата на Съединени американски щати още веднъж. Самолетът се е разрушил в поле край дребен пенсилвански град, където е повдигнат монумент, наименуван “Кулата на гласовете ”.

С убити 2 996 души и повече от 6 000 ранени, офанзивата остава най-смъртоносната в историята на Съединени американски щати. Тя хвърли Съединените щати във верига от войни против ислямските джихадисти.

Полет 77 се разруши във военния щаб в Пентагона. Всички 59 пасажери и екипажа на борда на самолета бяха убити дружно с още 125 чиновници, намиращи се в Пентагона.

В допълнение към убитите на 11 септември, хиляди доброволци за избавяне на потърпевшите, строителни служащи и поданици са развили болести, доста от които са вследствие на поемане на токсични изпарения.

Днес Съединени американски щати ще означи годишнината от нападението и ще отдаде респект на “героите ” пред Мемориала, повдигнат на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк. Паметта на починалите ще уважи и президентът Доналд Тръмп. Церемония по случай проявените геройства в събитията на 11 септември 2001 година ще има и в Пентагона, Вирджиния, и в Шанксвил, Пенсилвания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР