Изминаха над два месеца, откакто за последно видяхме Наоми Осака

...
Изминаха над два месеца, откакто за последно видяхме Наоми Осака
Коментари Харесай

Отново на победния път: Осака се справи с талантлива тийнейджърка в Сан Хосе

Изминаха над два месеца, откогато за последно видяхме Наоми Осака в игра, откакто някогашната номер едно позволи проваляне още в първия кръг на Ролан Гарос и си взе отмора от Тура по време на тревния сезон за да се приготви пълноценно за серията от съревнования в Северна Америка. Японката в кариерата си се радва на съществени триумфи оттатък Атлантическия океан, където завоюва и две от общо четирите си трофеи от Шлема, триумфирайки надлежно на US Open през 2018-а и 2020-а година.

Бившата първа ракета на света нееднократно е заявявала, че точно на твърди кортове се усеща най-уверена в качествата си и както следва, упованията към Наоми за към този момент почналото американско турне са високи. Участието на Осака в Съединени американски щати започва с конкуренцията в Сан Хосе, където тя през тази нощ откри акцията си с мъчно изкована победа, пристигнала след 2 часа и 5 минути на корта, против представителката на младото потомство Кинуен Женг - 6:4 3:6 6:1. С триумфа си международната номер 41 се класира за втори кръг, а там ще срещне победителката всред Анхелина Калинина и финалистката от Ролан Гарос, която е посочена за бъдещото на американския женски тенис - 18-годишната Кори Гоф.

В началните минути от дуела си пролича неналичието на игрова процедура при японката, която още в дебютното си подаване бе принудена да отразява брейкбол, с което се оправи безупречно, запазвайки сервиса си. Още в последвалия гейм на Женг някогашната номер едно подсети за безспорната си класа и след серия печеливши удари осъществя пробив, който затвърди, откакто избави брейкбол, с цел да поведе с 3:1. От този миг нататък интригата своебразно напусна корта, което бе провокирано от безпогрешното сервиране на Осака, която нито за момент не се пречупи на начален удар и с два чудесно пласирани сервиса записа откриващия сет на сметката си.

On The Move!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР