Изминаха 7 кръга от началото на сезона във Висшата лига

...
Изминаха 7 кръга от началото на сезона във Висшата лига
Коментари Харесай

Рио Фърдинанд промени мнението си за кандидат-шампиона в Англия тази година

Изминаха 7 кръга от началото на сезона във Висшата лига и наподобява, че някои трендове към този момент се заформиха. В топ 4 удобно се намират Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, в зоната на изпадащите са Бърнли, Нюкасъл и Норич, а Арсенал и Тотнъм овреме влязоха в борбата за топ 6. Рио Фърдинанд обаче е обърнал взор само към шампионската купа все още, тъй като въпреки всичко това е и огромната цел пред всеки един тим при започване на сезона. Легендата на Манчестър Юнайтед бе безапелационен при старта на акцията, че Челси е тимът, който ще слага стандартите, само че месец-два по-късно към този момент е на друго мнение.

Той е уверен, че купата всекидневно се взема решение в директните дуели сред любимците. На този стадий Манчестър Сити е тимът, който имаше най-трудната стратегия. „ Гражданите “ стартираха със загуба от Тотнъм, две съкрушителни победи с по 5 гола разлика над Норич и Арсенал, триумф в посещение на Лестър, нулево тъждество със Саутхамптън, победа на „ Стамфорд Бридж “ и изразително реми на „ Анфийлд “. Това са на процедура 4 от допустимо най-тежките гостувания в британския хайлайф, след които отборът на Пеп Гуардиола събра много безапелационен актив от точки.

Именно представянето на Сити в тези дербита е предиздвикало Фърдинанд да промени първичното си мнение, споделено в YouTube канала на някогашния британски национал. Той към този момент е уверен, че тимът на Гуардиола е този, с който всички ще се мерят тази година.

След паузата за националните тимове Манчестър Сити има три лесни на хартия мача против Бърнли, Брайтън и Кристъл Палас преди да пристигна ред и на гостуването против Манчестър Юнайтед.

Челси въпреки това наподобява стана прекомерно бързо подвластен от формата на Ромелу Лукаку, до момента в който Ливърпул не разполага с нужната ширина на състава в задни позиции. Манчестър Юнайтед пък продължава да страда от решенията на Оле Гунар Солскяер, макар съществуването на може би един от най-добре окомплектованите сформира в Европа.

Гуардиола също има своите проблеми да решение, защото по този начин и не откри директен заместител на Серхио Агуеро на върха на офанзивата. Но за в този момент класата по фланга на Жесус, Марез, Грийлиш, Фоудън и Стърлинг компенсира неналичието на типичен централен нападател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР