Пещера на 14 000 години — където са живели ловци-събирачи от ледниковата епоха — открита в Германия

...
Изминаха 45 години, откакто опитът за полагане на канализационни тръби
Коментари Харесай

Изминаха 45 години, откакто опитът за полагане на канализационни тръби в палеолитен обект в Германия разкри древна пещера. Сега експертите най-накрая са открили входа на пещерата - и имат по-добро разбиране за нейното предназначение.

Експертите за първи път са идентифицирали мястото през 1978 г., след като е била направена дупка в тавана му, според съобщение от 2 август съобщение за новини от Държавната служба за опазване на паметниците в Регионалния съвет на Щутгарт. Археолозите установиха, че пещерата вероятно датира отпреди между 14 000 и 16 000 години, но те отново запечатаха пещерата след кратки разкопки.

Археолозите се върнаха на мястото през 2021 г. с надеждата да научат повече за пещерата, официални лица се казва в съобщението. Едва на 4 юли 2023 г. входът на древната пещера най-накрая беше открит, след като беше почти напълно блокиран от седимент.

Пещерата изглежда е била резиденция на ловци-събирачи по време на Ледниковия период Възраст, казаха археолозите. Съдържаше някои каменни инструменти от ледниковата епоха и животински кости.

Откритието ще даде на експертите по-добра представа за живота на ловците-събирачи от ледниковата епоха в района, според Ивон Тафелмайер, която ръководи разкопките. Изследванията им ще продължат през следващата година.

Пещерата е открита в град Енген в югозападна Германия, близо до границата с Швейцария.

Google Translate е използван за превод на новина съобщение от Държавната служба за опазване на паметниците в Регионалния съвет на Щутгарт.

Зашеметяващ митологичен артефакт — оставен от древните римляни — открит в дълбините на лагуната

Древни погребения в църква водят до уникални находки — включително протези. Вижте откритията

Двойка празни гробници, открити в 900-годишна катедрала в Англия. Чии са те?

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР