Изминаха 45 години от появата на , а филмът си

...
Изминаха 45 години от появата на , а филмът си
Коментари Харесай

Кофи с Пам Гриър: Когато една жена не се спира пред нищо

Изминаха 45 години от появяването на, а филмът си остава все по този начин пресен и увлекателен въпреки наивността си и лесната предвидимост, наложителни за тогавашните евтини и снимани бързо в жанр " Роджър Кормън " " B " -продукции, вървящи преди главната прожекция.

" Кофи " обаче, обожаван от Тарантино, който реанимира кариерата на Пам Гриър с " Джаки Браун ", е първият от тези филми, който си извоюва авторитет на първокласно " мейнстрийм " произведение и паметен статус, за изненада даже на режисьора си Джак Хил, и то с жена звезда. Причината е осъществяването на Пам Гриър (догодина прави 70!) в основната едноименна роля на здравна сестра, която отмъщава на отговорните за пристрастяването към опиатите на сестра си и превръщането ѝ в жив мъртвец.

Екзотична и атрактивна стройна и висока абаносова хубавица с повече индиански, в сравнение с африкански фини и интелигентни черти и обилни сластни форми, тя минава през кино лентата по едно и също време повърхностно, самонадеяно и с натурален сексапил, показвайки много от тялото си (както и останалите актриси, има един женски пердах, в който всички участнички остават топлес - това е особено за времето си и за тези продукции), само че и демонстрирайки мозъка и изобретателността си, до момента в който изтребва дилъри, трафиканти, сводници, мутри, мафиоти. Накрая хвърля оръжието и се насочва към далечните и мъгливи неонови светлини.

Костюмите също са превъзходни и блестящи, искрящи от ярки крещящи цветове и ексцентрична съобразителност. Мъжете са клишета, дребното дами - също, само че това се трансформира в преимущество. Изчистената и простичка история помaга на основната изпълнителка да блесне с гений и отдаденост и да остане в историята. Следва " Фокси Браун " по същата скица, а AMC постоянно ни дава възможност да се насладим на кино лентата.

Автор: Бистра Андреева

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР