Измина цял месец, в който в Европа основно се... брои

...
Измина цял месец, в който в Европа основно се... брои
Коментари Харесай

Най-странният месец в историята на футбола

Измина цялостен месец, в който в Европа главно се... брои - инфектирани и жертви на ковид, страни, които са наранени, проценти, предстоящи загуби.

Измина и цялостен месец, в който спортните зали са пусти, а по трибуните на стадионите няма викания и крясъци. Европейските футболни шампионати сигурно претърпяват най-странния си интервал.

Снимка: Reuters

На 11 март " Пари Сен Жермен " победи " Борусия " Дортмунд и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. " Атлетико " Мадрид пък съумя да пребори " Ливърпул " в вманиачен мач с продължения и също да се класира напред. Днес... обстановката е по-различна.

На 11 март Даниеле Ругани от " Ювентус " се трансформира в първия футболист с позитивна проба за ковид. И това даде знак на уредниците на огромните шампионати, че би трябвало да спрат. Защото животът е най-важното нещо!
Кметът на Бергамо: " Аталанта " - " Валенсия " беше биологична бомба Според Джорджо Гори футболната среща е причина за бързото разпространение на ковид
Днес, месец по-късно, Ругани е здрав. Но футбол продължава да не се играе, с изключение на в Беларус, Таджикистан, Никарагуа и Бурунди.

Част от спортните зали и игрища са превърнати в полеви лечебни заведения.
Как коронавирусът изгони спорта от неговия дом? Редица игрища и зали се трансфораха в спонтанни лечебни заведения
А всички гледат към... бъдещето! След като първо шведското състезание беше спряно, а от Италия, Испания, Германия, Франция, Холандия, Португалия, Англия и разумно в България последваха образеца му, само ни остават очаквания, че ФИФА и УЕФА ще излязат прави и футболът още веднъж ще се върне. За в този момент никой от " огромните шефове " не дава и дума да се спомене за преустановяване на сезон 2019/2020.
Снимка: uefa.com
Европейското състезание беше отсрочено за 2021 година, което дава опция на локалните федерации да сътворят проект по какъв начин още веднъж да има футбол! Всички те са внимателни, само че в прогнозите им се прокрадва " краят на май ", което звучи обнадеждаващо.
Официално: Отложиха европейското състезание с година Новината бе доказана от УЕФА
На дневен ред в този момент е финансовото оцеляване на тимовете, които нямат задоволително доходи. Част от тях понижиха заплатите на играчите, други се възползваха от държавна помощ.

Но месец по-късно, ни остава единствено едно - да продължим да се надяваме, че футболът ще се завърне. Въпреки че нищо няма да е същото!

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР