Измина поредният вълнуващ футболен сезон в Европа, а сега дойде

...
Измина поредният вълнуващ футболен сезон в Европа, а сега дойде
Коментари Харесай

Футбол през лятото: Какво ни очаква и на какво да залагаме?

Измина следващият трогателен футболен сезон в Европа, а в този момент пристигна време за къса отмора от клубния футбол. Летните месеци постоянно са били до известна степен по-скучен интервал за последователите на кълбото, като изключим годините, в които ставаме очевидци на огромни шампионати на национално равнище като европейски и международни шампионати.
Следващото състезание от подобен диаметър обаче е едвам през идващото лято, когато ще се състои Евро 2020. Тази година въпреки всичко не отстъпва, като във футболния календар за топлите месеци попадат задоволително завладяващи мачове, а и привлекателни шампионати. Какво можем да чакаме през лято 2019-о и към кои мачове можем да насочим своите залози - ето къс преглед. Ето и най-популярните шампионати, в които може да изпробвате вашите футболни прогнози през лятото:
Какво остава до края на сезон 2018/19
Преди да се насочим към мачовете от летния календар, би трябвало да обърнем внимание и на оставащите конфликти до края на сезон 2018/19. Някои шампионати към този момент завършиха акцията си, само че за други това занапред следва.
Серия А и Лига 1 към момента не са приключили, а с това и драмата към крайното класиране. В Италия и Франция предстоят да се изиграят последните кръгове, а това предвещава и по-сериозни разбърквания в позициите, осигуряващи присъединяване в евротурнирите, а и тези на дъното на таблицата.
И несъмнено развръзката в двата най-големи европейски клубни шампионата - Шампионска лига и Лига Европа. На 29 май Челси и Арсенал ще се изправят един против различен в пряк спор за купата в Лига Европа, а сцена на събитията е стадионът в Баку, Азербайджан. Три дни по-късно, в Мадрид, други два британски гранда ще спорят за най-ценното отличие в Европа - Ливърпул против Тотнъм.

Копа Америка
Най-големият шампионат в Южна Америка за следващ път ще събере и някои от най-големите звезди в международния футбол. Надпреварата, на която през тази година хазаин е Бразилия, ще срещне съставите на Аржентина, водени от Лионел Меси, Уругвай, който е най-успешният тим в шампионата, както и домакините, които са рекордьори по международни трофеи.
46-тото издание на Копа Америка ще се състои в интервала 14 юни - 7 юли. През първите 10 дни тимовете ще изиграят по три мача в груповите етапи, от които ще излязат най-хубавите два състава. Четвъртфиналите ще се състоят в края на юни, полуфиналите - при започване на юли, а финалът - на 7 юли. Как са разпределени тимовете по групи за Копа Америка - вижте тук .
Квалификации за Евро 2020
В началото на юни месец следва нова порция от квалификациите за Европейското състезание през 2020 година. В интервала 7 - 11 юни ще се състоят третият и четвъртият елиминационни кръгове, като ще се изиграят общо цели 50 мача, разпределени в 10 групи.
Надпреварата притегля вниманието на футболните фенове още повече и поради присъединяване на българския народен тим, който следва да се изправи против съставите на Чехия и Косово. Франция, Испания и Германия са единствено част от огромните европейски народи, които ще се включат в борбата за класиране за Евро 2020, а страни като Хърватия, Белгия, Сърбия и Италия също имат високи упоритости.

Лига на нациите
Последните мачове в шампионата се изиграха през ноември предходната година, а това накара мнозина да не помнят, че изобщо тази конкуренция продължава да съществува. Лигата на нациите обаче се намира в своята заключителна фаза, а тя ще се организира таман по време на евроквалификациите.
На полуфиналите следва да се изиграят два мача - Португалия против Швейцария и Холандия против Англия, а дуелите ще се изиграят надлежно на 5 и 6 юни. Малкият и огромният край в шампионата пък ще се изиграят на 9 юни, а това на процедура значи, че тези четири тима към този момент ще отсрочат уговорките си в евроквалификациите.
International Champions Cup
Стартиралият през 2013 година интернационален другарски шампионат International Champions Cup продължава да притегля вниманието с завладяващите срещи, които предлага. Надпреварата опълчва някои от най-големите футболни колоси, които " подгряват " за новия сезон на най-високо ниво.
12 тима ще мерят сили за оценката през тази година. 17 града на три континента ще домакинстват 18-те конфликта от седмото следващо издание на конкуренцията. Първият дуел от програмата е сред Рома и Чивас Гуадалахара на 16 юли, а Атлетико Мадрид и Ювентус закриват шампионата на 10 август. Пълна стратегия на мачовете вижте тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР