Измина поредният сезон в Първа лига. Шампионат 2018/19 донесе осма

...
Измина поредният сезон в Първа лига. Шампионат 2018/19 донесе осма
Коментари Харесай

Отборът на сезона в Първа лига

Измина следващият сезон в Първа лига. Шампионат 2018/19 донесе осма поредна купа на Лудогорец. Със сребърните медали се окичиха играчите на ЦСКА-София, а трети е отборът на Левски. В шампионата за Купата на България успех за първи път в историята си записа Локомотив (Пловдив). С елита се сбогуваха Верея, който бе изваден по административен път, само че по този начин или другояче надали щеше да резервира мястото, и Септември. От идващия сезон в Първа лига ще бъдат, класиралите се от Втора лига, Царско село и Арда.

Душан Перниш (Берое)

Словашкият вратар изкара втори цялостен сезон в отбора на Берое и сподели, че е на чудесно равнище за българския шампионат. Вратарят на старозагорци бе доста постоянен под рамката на вратата на отбора си през цялото състезание. Рядко допускаше неточности, а огромни такива имаше единствено една - против Лудогорец при равенството 1:1. Ако Берое не успее да го задържи за идващия сезон, ще бъде значителен проблем пред Александър Томаш и неговия щаб.

 Берое - Левски @@@
Антон Недялков (Лудогорец)
Човекът, който заздрави поразклатената отбрана на Лудогорец. Недялков небрежно си завоюва титулярно място в първенеца на България след прехвърлянето си от Съединени американски щати и стабилизира защитата на " орлите ", като към това прибави гол и една асистенция. Поливалентността му и сърцатата му игра не останаха подминати от някогашния народен селекционер Петър Хубчев и сегашния Красимир Балъков.

 Лудогорец - Черно море @@@
Николай Бодуров (ЦСКА-София)
Бранителят на ЦСКА-София и през този сезон затвърди усещането, че е измежду най-стабилните бранители в родния футбол. Опитът на Бодуров му разреши да бъде на високо равнище, даже и когато не бе в най-хубавото си кондиционно положение. Почти постоянно бе заел най-правилната позиция, с цел да завоюва единоборствата със съперниковите футболисти. Освен футболните си качества, сподели и такива на водач в значително случаи от дуелите на " алените ".

 Лудогорец - ЦСКА-София @@@
Кристиан Димитров (Ботев Пловдив)
Футболистът, който направи най-сериозно израстване през сезона. Младокът съумя да задържи високото равнище, с което стартира акцията, като се трансформира в един от водачите на Ботев (Пловдив). Силните му изяви с екипа на Ботев привлякоха вниманието на грандовете в България, а голът му във вратата на ЦСКА-София на “Българска армия” в полуфинала за Купата ще остане в историята на българския футбол.

 Ботев Пловдив - Левски @@@
Сисиньо (Лудогорец)
Бразилецът още веднъж бе измежду най-стабилните на своята позиция в родния шампионат. Сисиньо мина през известни спадове в играта си през сезона, само че като цяло още веднъж съумя да задържи висока класа за родните стандарти. Не е инцидентно, че десният бек продължава да е футболистът с най-голям показател на Instat от Първа лига - 272. През миналия сезон Сисиньо взе присъединяване в 29 срещи и имаше положителна роля в представянето на отбора, както в отбранителна, по този начин и в офанзивна фаза.

 Левски - Лудогорец I @@@
Тодор Неделев (Ботев Пловдив)
Безспорно най-хубавият футболист на Ботев (Пловдив) и един от най-постоянните полузащитници в Първа лига. Фантазия, апетит за победи с " жълто-черната " фланелка и ляв крайник, който порази доста тимове. Неделев изпраща най-хубавия си сезон за Ботев, с който игра и край за Купата на България. Халфът вкара 14 гола и даде цели 10 асистенции, което го трансформира в най-резултатния полузащитник в родния шампионат.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) @@@
Тиаго Родригес (ЦСКА-София)
Полузащитникът на ЦСКА-София бе един от най-хубавите чужденци в родния шампионат през този сезон. До огромна степен заслугата “червените” да се борят до последно за купата бе точно на португалецът. С огромното си многообразие в играта постоянно оставаше неразгадан от футболистите на противника и успяваше да сътвори голови обстановки за съотборниците си. В рамките на сезона Тиаго означи осем попадения, някои от които извънредно значими, а също така подаде за девет попадения на отбора си.
 Левски - ЦСКА-София I част @@@
Георги Илиев (Черно море)
Истинско ентусиазъм за младите играчи, Георги Илиев продължава да изумява с представянето си на терена. През сегашния сезон живата легенда на Черно море още веднъж впечатли с класата, погледа, себераздаването и осъществяванията си, като на няколко пъти спря дъха освен на “моряците”, само че и на противниковите почитатели, с отиграванията си. Илиев записа 32 мача, в които осъществя 10 гола, като три от тях неповторими - против Левски, Лудогорец и Дунав. Нещо повече, Илиев самичък победи “орлите” и “драконите”, като осъществя по два гола за успехите надлежно с 2:1 и 3:2. Макар и да не е нито типичен нападател, нито изявен голмайстор, 37-годишният полузащитник донесе 9 точки на отбора си. Неслучайно, с оглед представянето си на доста високо равнище, Жоро Илиев още веднъж е национал след петгодишно спиране. Шампионът на България с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА бе извикан от новия селекционер Красимир Балъков за идните квалификации с Чехия и Косово.

 Черно море отново удари Левски (1:0) @@@
Станислав Костов (Левски)
Голмайстор номер 1 на България повежда изцяло справедливо офанзивата на най-хубавия състав през сезона. Нападателят на Левски означи 23 гола в 36 мача за “сините” и попадна в националния тим на България. В началото признат със песимистичност, Костов сподели, че с доста труд, може да има триумфи. Така че Левски има мощен нападател и за идващия сезон, кадърен да бележи доста голове.
 Левски - Черно море @@@
Клаудиу Кешерю (Лудогорец)
Румънският голмайстор направи следващия си мощен сезон за Лудогорец. Важните му голове (20) помогнаха на “орлите” да завоюват осмата си поредна купа в Първа лига. Нападателят е отбелязал близо 1/3 от попаденията на Лудогорец в елита през шампионата, което го трансформира в съвършен сътрудник на Станислав Костов в офанзива. Кешерю се подреди на второ място при голмайсторите, изоставайки единствено с три попадение от нападателя на " сините ".
 Ботев (Пд) - Лудогорец @@@
Мартин Камбуров (Берое)
Макар че няколко месец след началото на сезона - през октомври 2018, Камбуров навърши 38 години, и до ден-днешен продължава да бъде водачът в редиците на Александър Томаш. Нападателят осъществя 16 гола в 35 мача в неотдавна завършилата акция, като се подреди трети измежду топреализаторите - след голмайстора Станислав Костов и подгласника му Клаудиу Кешерю. Легендата на българския футбол на три пъти донесе успеха на Берое с минималното 1:0 - над Етър (Велико Търново), Ботев (Враца) и обичания му Локомотив (Пловдив), а при гостуването на Витоша (Бистрица) осъществя и двата гола за триумфа с 2:1. Нещо повече, Камбуров самичък е спечелил впечатляващите 18 точки за заралии, без които те щяха да имат 40 в актива си и да останат отвън Топ 6 в крайното класиране. Вторият голмайстор във безконечната класация на България продължи и през този сезон наказателната си акция против Левски, откакто преди тъкмо седмица осъществя два гола за победате с 3:1 вкъщи. За класата на някогашния национал и смисъла му за Берое красноречиво приказва фактът, че тази пролет управлението на родния отличник за 1986 година му предложи нов контракт, което значи, че Камбуров ще продължи да носи зелената фланелка и следващата година, на прага на 40-тия си празник.
 Берое - Локомотив (Пловдив) @@@
Резерви:
Даниел Кайзер (Ботев Пловдив)
Крум Стоянов (Етър)
Марселиньо (Лудогорец)
Емил Стоев (Ботев Враца)
Даниел Младенов (Етър)
Димитър Илиев (Локомотив Пловдив)
Светослав Ковачев (Дунав)
Цветелин Чунчуков (Славия)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР