,Измина почти една година, откакто България се раздели физически, но

...
,Измина почти една година, откакто България се раздели физически, но
Коментари Харесай

Изкачване на Копитото в памет на Боян Петров

,Измина съвсем една година, откогато България се раздели физически, само че не и духовно с един от вдъхновителите си – Боян Петров. За да продължат паметта и задачата му живи, фамилията и приятелите на Боян за втора поредна година провеждат всеобщо нанагорнище до Копитото, по време на което всеки, присъединил се в него, ще отдаде своята респект към алпиниста.

Денят, в който стотици хора ще тръгнат по обичания му маршрут, е 18 май. Разликата тази година е, че събитието ще има и спортен темперамент.

Днес всички въодушевени от достиженията и фантазиите на Боян можем дружно да изкачим неговата обичана пътека за тренировки от Княжево до Копитото. Семейството и приятелите му трансформират годишното нанагорнище в средата на май в традиция. Всеки път го посвещаваме на един от върховете покорени от Боян, само че ще се стремим към своите лични, както той ни сподели. Тази година скоростното нанагорнище е отдадено на Гашербрум I (8068 м) – първият от серията осемхилядници, изкачени от Боян.

„ Надяваме се, че всеки финиширал ще откри храброст и мотивация да се изправи пред личните си върхове, и с цялата си сила и воля да направи първата си крачка в своето лично огромно Пътешествие! “, споделят уредниците.

Записването за спортната част става на специфичния интернет уебсайт за събитието.

Всеки стартирал от Княжево и финиширал на Копито ще получи орден със специфичен дизайн на Гешербрум I и документ. За спечелилите дами и мъже е планувана награда от 1000 лева, а за второ и трето място, надлежно: 500 и 200 лева

Стартът на надпреварата по скоростно нанагорнище до Копитото е в 9 часа, от Бар Шишарка, в Княжево. Състезателите ще бъдат пускани на талази с цел да се избегне прекомерното скупчване на хора по пътеката. Финалът е на Копитото, където ще има гала по награждаването.

Целият маршрут ще бъде маркиран. Опитен екип от Спортна академия ще следи за съблюдаване на разпоредбите и сигурността по трасето. Веднага след привършване на скоростното нанагорнище на записаните участници, всеки ще може да мине по пътеката и да се причисли към празника на Копитото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР