Измина един месец откакто в Русия се правят опити да

...
Измина един месец откакто в Русия се правят опити да
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Дуров е откраднал наши военни технологии

Измина един месец откогато в Русия се вършат опити да се блокира Telegram, само че без необикновен триумф.
Роскомнадзор не може да спре месинджъра. С дребни спирания Telegram продължава да работи . Днес съветският уеб портал Комерсант цитира информация на съветското министерство на защитата. Според тези данни, технологиите за отбягване на блокажа посредством цикличната промяна на IP адреса е създадена от военната академия по връзките.

Алгоритъмът за промяна на IP адресите, е създаден от военната академия и патентован от министерството на защитата на РФ през 2007-2009 години. Тогава Telegram не е съществувал. В записания от това време патент се споделя, че товата методика е предопределена за отбрана от дейностите на врага и има за цел да увеличи устойчивостта на интернет в бойни условия.

Засега екипът на Telegram не разяснява изявлението на съветските военни. Но другите медии смятат, че това е прекомерно малко евентуално. Всъщност даже и съветските военни да са изобретили нещо сходно преди 10 години, няма по какъв начин да се потвърди, че месинджърът употребява тази технология.

Има и друго. Telegram употребява Push уведомленията от сървърите на Apple, Гугъл и Microsoft, посредством които се изпращат новите IP адреси. Едва ли съветските военни са знаели за този способ преди 10 години, тъй като по това време няма смарт телефони и други сходни мобилни устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР