Изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ) заулесняванепроизводството

...
Изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ) заулесняванепроизводството
Коментари Харесай

Внасят законови промени за улесняване производството на „домашна енергия“

Изменения в Закона за силата от възобновими източници (ЗЕВИ) заулесняванепроизводството на сила от ВЕИот жители ще бъдатпредложени за внасяне отзаинтересовани депутати от 48-тоНародно заседание. Това оповестиха отОбществен център за околна среда и стабилно развиване (ОЦОСУР)и„ Зелени закони “. Двете организации към този момент са изпратили измененията на основателя на процеса за работа по правата на жители, произвеждащи лична сила – депутата Александър Дунчев.

Законодателството вкраткосроченплан би трябвало да подчертава върху опцията жители и общностиот жители дапреминават презоблекчениадминистративни процедуриза пускане на„ домашно “производство на сила, считат от „ Зелени закони “. Гражданите би трябвало да могат да конфигурират мощности в своите парцели, да ги свързват към националната електропреносна мрежа, да обменят енергияв общносттаи да продават остатъците създадена сила на енергоразпределителните сдружения. Това целят и препоръчаните законови промени от еколозите.

Работата по законопроекта стартира през май т. година от „ Зелени закони “,заедно с депутата Александър Дунчев и „ Грийнпийс “. С помощта на юриста от „ Зелените юристи “ Свилен Овчаров,Правния фонд на ОЦОСУРи специалисти, наети от „ Грийнпийс “, законовите текстове бяха приключени през последните три месеца. Те ще бъдат показани по време на16-та Национална конференция на асоциацията на българските енергийни организации на 30 ноемвривстолицата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР