Изменението се отнася за деца, родени след 1 януари 2022

...
Изменението се отнася за деца, родени след 1 януари 2022
Коментари Харесай

Сръбският парламент реши - 850евро за второ и трето дете

Изменението се отнася за деца, родени след 1 януари 2022 година

Сръбският парламент одобри корекция в закона за подкрепяне на фамилии с деца, предвиждаща погашение на еднократна помощ за раждане на второ и трето дете в размер на 100 000 динара (около 850 евро), оповестява вестник „ Новости ”, представени от " Фокус ".

В изявление на съвещание на парламентарната комисия по труда и обществените въпроси министърът на фамилията и демографията Ратко Дмитрович сподели, че „ оценката на потенциала на бюджета е заключила, че има пари за привеждането в деяние на такова решение “.

По-рано сръбското държавно управление одобри закон за увеличение на заплащането за раждане на първо дете от 100 хиляди динара на 300 хиляди динара (2,5 хиляди евро).

Този закон също влиза в действие от 1 януари. Освен това президентът Александър Вучич в послание към нацията сподели, че като цяло размерът на заплащанията на фамилията за първото дете както от страната, по този начин и от общините ще бъде към 4 хиляди евро. Според съществуващите закон за второ дете в Сърбия се заплащат 10 хиляди динара (85 евро) на месец за интервал от две години, за третото дете - 12 хиляди динара (102 евро) за интервал от 10 години, а за четвъртото дете - 18 хиляди динара (153 евро) за интервал от 10 години. През последните години управляващите се пробват да преодолеят ниската раждаемост в Сърбия, като вкарват разнообразни стратегии и заплащания от страната. Ситуацията обаче продължава да се утежнява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР