Изменението на климата, влошаващите се въоръжени конфликти, нарастващите дългове и

...
Изменението на климата, влошаващите се въоръжени конфликти, нарастващите дългове и
Коментари Харесай

Хуманитарните кризи по света ще се задълбочат през 2024 г.

Изменението на климата, влошаващите се въоръжени спорове, възходящите задължения и свиващата се интернационална поддръжка ще ускорят филантропичните рецесии в международен мащаб през 2024 година Това се показва в отчет на Международния избавителен комитет (МСК), представен от " Ройтерс ".

В своя лист за наблюдаване при изключителни обстановки за идната година основаният в Ню Йорк комитет показва 20 страни, най-вече в Африка, изложени на максимален риск от утежняване на филантропичната обстановка през 2024 година

Броят на хората, нуждаещи се от филантропична помощ през тази година, набъбна до 300 милиона души, а броят на тези, принудени да изоставен домовете си, скочи до 110 милиона.

" Това са най-лошите времена ", съобщи шефът на Международния избавителен комитет Дейвид Милибанд и прикани за по-голям акцент върху адаптирането към климата, овластяването на дамите, поддръжката за разселените хора и дейностите за прекъсване на безнаказаността.
 Глад грози рекордни близо 50 милиона души в Африка през 2024 година
Глад грози рекордни близо 50 милиона души в Африка през 2024 година

Това е с 4% повече по отношение на актуалната година

Судан заема първо място в листата за незабавно наблюдаване на Комитета , след което се подреждат окупираните палестински територии и Южен Судан.

Следват девет субсахарски нации; Мианмар и Афганистан в Азия; Сирия, Ливан и Йемен в Близкия изток; европейска Украйна; Еквадор в Южна Америка и Хаити на Карибите.

По данни на МСК тези 20 територии съставляват към 10% от международното население, само че 86% от световните филантропични потребности, 70% от разселените хора и все по-голям дял от хората, изправени пред последна беднотия и климатични опасности.

Судан, който не беше включен в листата предходната година, тази година го оглави, защото среща " минимално интернационално внимание ", а палестинската територия Газа влиза в 2024 година като най-смъртоносното място за цивилни в света.
 Гутериш: Ивицата Газа е в разгара на
Гутериш: Ивицата Газа е в разгара на " епична филантропична злополука "

Заседание на Съвета за сигурност за обстановката в палестинския анклав

Въпреки че някои африкански страни реализират бързо възстановяване на стандарта на живот, споровете, превратите и бедността се усилват с " тревожни темпове ", отбелязва МСК и добавя, че метеорологичният феномен Ел Ниньо е причина за рисков климат.

Еквадор - дом на доста венецуелски бежанци - влиза в листата за първи път, защото повишаването на насилствената престъпност, която страната приписва значително на трафика на опиати, утежнява икономическите въздействия от пандемията и климатичните опасности.

МСК показва и че съвсем половината от популацията в Хаити се нуждае от филантропична помощ , като е " малко евентуално " евентуалните старания на Организация на обединените нации да помогне на полицията в битката ѝ с авторитетни въоръжени банди доста да подобрят изискванията през идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР