Изменението на климата е глобален проблем, който ООН описва като

...
Изменението на климата е глобален проблем, който ООН описва като
Коментари Харесай

Колко важно е бизнес образованието за справяне с климатичните промени

Изменението на климата е световен проблем, който Организация на обединените нации разказва като главен въпрос на нашето време . И както при всеки световен проблем, най-ефективният метод за справяне с сходни провокации е посредством съдействие – без значение дали то е сред страни, компании или деятели, написа Forbes.

Ако някой бранш има опит в интернационалното съдействие, това е бизнес образованието. Едно в действителност интернационално поле, където преподаватели, откриватели и студенти работят ден след ден с хора от разнообразни континенти, страни и култури. А оправянето с изменението на климата е основен въпрос и за бизнес учебните заведения – те би трябвало да обучат бъдещите водачи на утрешния ден да бъдат етично съзнателни и екологични. Чрез кръстосано съдействие бизнес учебните заведения могат да имат по-голямо влияние.

Осем от най-хубавите европейски бизнес учебни заведения - INSEAD, Oxford Saïd Business School, HEC Paris, Cambridge Judge Business School, IE Business School, IESE Business School, IMD и London Business School - си сътрудничат, с цел да подхващат дейности и да употребяват своя опит в водачеството, с цел да защитят човечеството. Те имат за цел да оказват помощ на актуалните и бъдещите водачи да се борят с климатичната рецесия.

На въпроса за какво е значимо бизнес учебните заведения да си сътрудничат за стратегии като тези, Кан Айдоган, координатор на плана за самодейността Business Schools for Climate Leadership в INSEAD, изяснява:

„ За бизнес учебните заведения е значимо да си сътрудничат за справяне с проблемите на околната среда, тъй като провокациите са комплицирани и мултидисциплинарни. Сътрудничеството разрешава сливане на запаси, опит и познания. Това ни разрешава да генерираме по-въздействащи проучвания и да осигурим по-добро обучение. “

А климатичните промени към този момент не са нещо, за което се приказва в бъдеще време, те се са проблеми в настоящо време.

Месец септември е бил най-топъл, откогато се води статистика, а измерените температури са надхвърлили с голяма разлика предходния връх, съобщи Би Би Си, като цитира Европейската работа за климатичните промени " Коперник ".

Миналият месец е бил с 0,93 градуса по Целзий по-топъл от междинните индикатори, измерени в интервала сред 1991 и 2020 година, както и с 0,5 градуса по-топъл от предходния връх, подложен през 2020 година

Продължаващите излъчвания парникови газове в допълнение към метеорологичното събитие Ел Ниньо са причина за жегите , считат специалистите.

Някои откриватели обявиха, че са шокирани от мащаба на нарастването на температурите . Според тях 2023 година към този момент е на път да бъде най-топлата в историята.

Септемврийски високи температури са регистрирани по време на най-топлото лято в северното полукълбо, а покачващите се индикатори на термометрите не дават признаци за намаление.

Данните на Европейската работа за климатични промени " Коперник " сочат, че е регистриран максимален растеж по отношение на дълготрайната междинна стойност в записите, датиращи от 1940 година насам.

Превишаването на дълготрайната междинна стойност с съвсем един градус е задоволително неприятно, само че това прикрива още по-големи разлики в някои елементи на света. В Европа мащабът на стоплянето е незабравим, като е надхвърлил дълготрайната междинна стойност с 2,51 градуса по Целзий.

А климатичните промени не се показват единствено в по-топлото време, те са виновни за все по-екстремните естествени феномени: стихии, наводнения и температурни амплитуди, сочат данните на учените. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР