Изменението на климата добива все по-застрашителни размери. Дори дотолкова, че

...
Изменението на климата добива все по-застрашителни размери. Дори дотолкова, че
Коментари Харесай

5 неща, които може да изчезнат поради изменението на климата

Изменението на климата добива все по-застрашителни размери. Дори дотолкоз, че може скоро да докара до изгубването на обичаните ни храни съгласно учените. Глобалното стопляне към този момент направи по този начин, че метеорологичните модели да се променят по цялата планета. А с тази смяна идва и въздействието върху способността на фермерите да отглеждат храна в количествата, с които сме привикнали. Това значи, че през идващите години огромна част от продукцията, която е нормална панорама в магазините през днешния ден, може да стартира да изчезва.

Ето някои от храните и напитките, които може да не доближат до нашата кухня, защото температурата на Земята продължава да се повишава застрашително.

Кафе

Кафето е най-популярната напитка в света, като статистиката сочи, че всеки ден се изпиват към 2 милиарда чаши. За да се задоволи голямото търсене, през 2020 година са създадени близо 10 милиарда кг кафе на зърна.

Кафееното дърво се разболява от „ наслойка на листата “, която процъфтява при покачващите се температури в Латинска Америка. Листната наслойка кара растението да спре фотосинтезата. Между 2012 година и 2017 година ръждата на листата аргументи повече от 2,5 милиарда евро вреди и принуди съвсем 2 милиона фермери да изоставен земята си.

Променящите се температури понижават доста и количеството площи, които са подобаващи за развъждане на зърна кафе. В Африка броят на районите, които са удачни за развъждане на кафе, се чака да намалее с 65 % до 2080 година Производителите търсят устойчиви на климата растения, само че бъдещето не наподобява изключително розово за желания вид на феновете на кафе " Арабика ".
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от amarella Trading (@amarellatrading)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР