Измежду 64 номинирани за отличие по Програма Най-изявените млади личности

...
Измежду 64 номинирани за отличие по Програма Най-изявените млади личности
Коментари Харесай

Варненка сред новите десет Най-изявени млади личности за 2020 г.

 Измежду 64 номинирани за отличие по Програма " Най-изявените млади персони на България “ за 2020 година бяха определени 10 отличени. Тя е част от международната стратегия " Най-изявените млади персони “ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).   

Проектът се провежда от JCI Bulgaria за шеста поредна година. Целта е всяка година да бъдат отличени младежи, които изпъкват с качествата си в определените от тях области на развиване и които могат да послужат за образец и ентусиазъм на младежите по света.

Поради тазгодишната обстановка на интернационална пандемия, форматът се организира онлайн.

Тази година в оценяването и избора на отличените участваха членове на JCI Bulgaria, които са експерти в разнообразни области.Това способства за представянето на една друга позиция към заслугите на всеки неповторим претендент.

За втора година своето мнение даде и необятната аудитория посредством гласоподаване в обществените мрежи. Това мнение, както и оценките на членовете на организацията, образуваха крайното решение. В оценяването взеха присъединяване хора от разнообразни области, в това число експерти в сферата и фенове на тематиката.  

Тази година десетте най-изявени млади българи са:

Мирослав Джоканов, създател на Shkolo, в категорията “Бизнес, стопанска система и/или предприемачество "

Натанаил Стефанов съосновател и ръководител на BESCO,в категорията “Бизнес, стопанска система и/или предприемачество "

Стефан Апостолов, режисьор и продуцент, в категорията “Културно достижение "

Блажка Димитрова, шеф на “Blagichka Zero Waste " и съучредител на Сдружение “Нулев Отпадък България ", в категорията “Морално водачество и околна среда "

Лазар Радков, създател на “Капачки за бъдеще " в категорията “Морално водачество и околна среда "

Йоана Колева, съосновател на JAMBA и уредник на Run2gether в категорията “Принос към децата, международния мир или човешките права "

Кремена Кунева, основател на #задоброто, в категорията “Хуманитарно или доброволческо водачество "

Елица Петкучева, помощник към ИЕЕС- Българска академия на науките, в категорията “Наука или софтуерно развиване "

Мария Атанасова, наставник в “Социалната Чайна " и Фондация “Арете ", в категорията “Личностно развиване и/или достижение "

доцент Велизар Шиваров, доцент по генетика към Софийски университет,в категорията “Иновации в медицината "

Избраните 10 млади българи ще бъдат номинирани за международния формат на програмата на JCI - " Най-изявените млади персони на света " (Ten Outstanding Young People of the World). Финалът на интернационалния формат се организира по време на Световния конгрес на JCI, чийто хазаин през 2020 година е Йокохама, Япония.

Повече детайлности за програмата може да намерите на формалния уебсайт: http://toyp.jci.bg. 

Junior Chamber International (JCI) е интернационална неправителствена организация, която сплотява амбициозни и дейни младежи от целия свят и им дава благоприятни условия да развиват себе си, като основават позитивна смяна в обществото. JCI води началото си от 1915 година в щата Мисури (САЩ) и има повече от 200 000 членове в над 120 страни по целия свят. 

JCI Bulgaria e основана през 2011 година и се стреми да бъде притежател на смяната. Към момента организацията оперира посредством местни секции в София, Пловдив, Варна и Плевен, и развива бизнес начинания, обществени действия и интернационалните планове. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР