Измамници се представят за юридически лица от лозаро-винарския сектор и

...
Измамници се представят за юридически лица от лозаро-винарския сектор и
Коментари Харесай

Виж как измамници обират фермерите

Измамници се показват за юридически лица от лозаро-винарския бранш и оферират да извършат регистрация и пререгистрация на гроздо- и винопроизводители, само че против възнаграждение. С цел да си набират облаги посредством илюзия, тарикатите търсят наивници из цялата страна. За това е алармирал в Министерство на земеделието изпълнителният шеф на ИАЛВ инж. Красимир Коев. В сигнала от 23 март 2018 година, с вх.№ 13-848, адресиран до Николай Маринов - директор на основна дирекция " Земеделие и районна политика ", инж. Коев акцентира, че формалният и легален лозарски указател съществува и се управлява от Изпълнителната организация по лозата и виното /ИАЛВ/ и според Закона за виното и спиртните питиета, вписването в него е изцяло гратис.

На собствен ред Николай Маринов е изпратил писма до шефовете на всички регионални аграрни дирекции да се срещнат с казуса и да предупредят производителите.  

За да бъдат вписани, производителите подават персонално или посредством упълномощено лице в съответното териториално звено на ИАЛВ по местоположение на парцелите или индустриалния обект заявление по пример, оповестено на страницата на организацията и ползват посочените в него документи. При безупречност се издава уверение за регистрация с неповторим идентификационен номер.

Лозарският указател е обществен и наличен на интернет страницата на ИАЛВ в меню „ Лозарски указател “. Вписването е еднократно. Не може да се извърши отдалечено - по телефон или по е-поща и към сегашния миг НЕ съдебна експертиза ЗАПЛАЩА ТАКСА за регистриране и за актуализация на данните в регистъра.

При подозрения по отношение на легитимността на лица, представящи се за представители на незнайна ви институция в лозаро-винарския бранш, е целесъобразно да се реализира контакт с ИАЛВ в качеството  на единствен надзорен орган в бранша, с цел да бъде тествана предоставената ви информация, написа в писмо инж. Красимир Коев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР