Измамници и крадци по целия свят са задигнали рекордните 14

...
Измамници и крадци по целия свят са задигнали рекордните 14
Коментари Харесай

Престъпленията с криптовалути достигат рекордните 14 млрд. долара

Измамници и крадци по целия свят са отмъкнали рекордните 14 милиарда $ под формата на криптовалути през 2021 година, според нови данни от компанията за разбор на блокчейн технологията Chainalysis, представени от CNBC.

Загубите от закононарушения, свързани с криптовалути, са нараснали със 79% по отношение на 2020 година, което се дължи на скок в случаите на обири и измами.

Тази рекордна по мярка престъпност с криптовалути идва в миг, когато редица регулаторни органи по света приканват за повече пълномощия над бързоразвиващия се бранш на цифровите валути.

Именно измамите и кражбите са най-честите форми на закононарушения, свързани с цифрови монети, като кражбите най-често се осъществят посредством хакерски офанзиви. 

Финансовите надзорни органи и политиците от Вашингтон до Франкфурт се тормозят от потреблението на криптовалути за пране на пари, като някои упорстват законодателите да дават на тези органи по-големи пълномощия над промишлеността, отбелязва Ройтерс.

" Престъпната корист с криптовалута основава големи спънки за продължаващото им разбиране, усилва вероятността от налагане на ограничавания от държавните управления и най-лошото - почтени хора по света падат тяхна жертва ", разясняват от аналитичната компания Chainalysis.

В същото време обаче общият размер на преводите с крипто е скочил до 15.8 милиарда $ през предходната година, което съставлява нарастване от над 550 % по отношение на нивата от 2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР