Измамните онлайн рекламодатели и безскрупулните търговци на кученца вече могат

...
Измамните онлайн рекламодатели и безскрупулните търговци на кученца вече могат
Коментари Харесай

Как да се справим с незаконната търговия с кученца в Европа?

Измамните онлайн рекламодатели и безскрупулните търговци на кученца към този момент могат да бъдат възпрепятствани да доближават до евентуални клиенти в Швейцария, вследствие на взаимна самодейност сред интернационалната организация за хуманно отношение към животните ЧЕТИРИ ЛАПИ, европейския указател Европетнет, националната база данни за кучета Amicus и онлайн платформата за разгласи anibis.ch. Системата „ VeriPet “ (с предишно название PetSAFE), стартирана за първи път в Ирландия през август 2021 година, а в този момент и в Швейцария, разрешава единствено на регистрирани и тествани продавачи да популяризират своите кученца на anibis.ch. Тя ще способства доста за понижаване на противозаконната търговия с кученца и страданията, които предизвиква на милиони кученца в Европа всяка година.

Системата VeriPet е предопределена да възпира нарушителите, които печелят от страданията на кучета, както и да пази хората, които купуват кученца онлайн. Всеки, който разгласява реклама за записано в Швейцария куче в уеб страницата anibis.ch, би трябвало да е минал сполучливо инспекция на данните за благосъстоятелност, посредством националната база данни за микрочипове за домашни любимци Amicus. Но това значи и че всеки, който не е записал своето куче или кученце, няма да има право да популяризира животното за продажба.

Почти 2,4 милиона кучета се търгуват всяка година в трите съществени европейски уеб страницата за разгласи, които популяризират кучета. ЧЕТИРИ ЛАПИ пресмята, че онлайн търговията с кученца в Европа е на стойност съвсем 1,5 милиарда евро годишно.

Amicus, ръководена от доставчика на IT услуги Identitas AG, е единствената швейцарска национална база данни за регистрация на кучета и съдържа повече от половин милион регистрации на кучета. Anibis.ch е един от най-големите уеб сайтове за разгласи в Швейцария, с 20 000 разгласи за кучета, оповестени всяка година. Заедно те ще осъществят VeriPet, като пионери в нов метод за обезпечаване на проследимост на онлайн търговията с кученца.

VeriPet има за цел да постави завършек на анонимния темперамент на търговията и да подсигурява, че виновните развъдчици на кучета могат да продължат да популяризират, до момента в който тези, които заобикалят закона, ще изгубят достъп до онлайн пазара. Специфични правила ще се ползват за приюти, неродени кучила и кучета, регистрирани в други страни.

„ Горди сме, че ЧЕТИРИ ЛАПИ доста способства за внедряването на това решение в тази среда с голям брой заинтригувани страни. Това показва способността на ЧЕТИРИ ЛАПИ да си сътрудничи със съответната промишленост, с цел да обезпечи по-добра отбрана за животните. Очакваме с неспокойствие да забележим VeriPet да се уголемява в цяла Европа, като от ден на ден регистри за домашни любимци и уеб сайтове за разгласи се причисляват. “, споделя Джули Сандърс, Директор „ Животни-компаньони “ в ЧЕТИРИ ЛАПИ.

“Надяваме се верификацията на микрочипа на кучето да бъде въведена като наложително изискване за реализиране на продажба на кучета и от платформите за разгласи в България. Крайно време е пазарът да бъде контролиран и да стане недосегаем за всички, които развъждат и продават кученца, отгледани в неприятни условия и в прорез със законодателството. Това е основно изискване, с цел да се спре всеобщото нелегално отглеждане, което е доста огромен проблем у нас. “ споделя Марина Атанасова, координатор „ Програми “ в българския офис на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Като национална база данни за регистрация, Amicus подсигурява проследимостта на кучетата в Швейцария. „ За нас е наслаждение да допринесем за хуманното отношение към животните и да подкрепим ЧЕТИРИ ЛАПИ като сътрудник в битката против противозаконната търговия с кученца. “, споделя Изабел Хабегер, виновен продуктов управител в Amicus, Identitas AG.

„ Осигуряването на първокласен уебсайт за класифицирани разгласи посредством даване на оптималната сигурност за нашите консуматори е един от целите на anibis.ch. В продължение на години бяхме уверени, че просто заличаването на категорията „ животни “ не е решение. Anibis.ch се гордее, че е пионер в този холистичен план, целящ да ограничи противозаконната търговия с кученца. “ споделя Алесия Куалия, ръководещ шеф на anibis.ch.

VeriPet е образец за контролиране на онлайн търговията с домашни любимци, който може да бъде последван от платформи за разгласи и държавни управления в интернационален проект. ЧЕТИРИ ЛАПИ и Европетнет се надяват, че скоро други страни и уеб сайтове за разгласи ще последват този образец и ще покажат, че безвредна онлайн търговия с домашни любимци е допустима.
-----------------------------------------------
КАК РАБОТИ ТЕХНИЧЕСКАТА СИСТЕМА VERIPET
С приложения интерфейс за програмиране VeriPet единствено на записания – и затова проследяем – притежател на куче ще бъде позволено да го продава. Когато разгласява реклама на участващ уебсайт за разгласи, продавачът ще би трябвало да даде номера на микрочипа на кучето, дружно с номера на мобилния си телефон или имейл адрес. След това VeriPet ще извърши автоматизирана инспекция в бази данни за регистрация на домашни любимци посредством Европетнет, с цел да види дали детайлите съответстват. След това ще бъде изпратен еднократен код на записания притежател на кучето и този код ще би трябвало да бъде прибавен към рекламата, с цел да бъде оповестена. Това значи, че единствено на лицето, записано на микрочипа на кучето, ще бъде позволено да пусне реклама за продажба на това съответно куче. Незаконните търговци на кученца, които не желаят да бъдат проследими от контролните органи и по тази причина не записват кучето, няма да могат да преминат през инспекцията и затова ще изгубят достъп до онлайн пазара.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР