Измамничките за които TrafficNews многократно разказа, как са завличали пенсионери

...
Измамничките за които TrafficNews многократно разказа, как са завличали пенсионери
Коментари Харесай

“Болшой театър“ в съда: Ромка, изнудвала пенсионери, с драматични изпълнения

Измамничките за които TrafficNews неведнъж описа, по какъв начин са завличали пенсионери с големи суми пари, трябваше да се изправят през днешния ден пред Пловдивския областен съд в разпоредително съвещание по делото. 45-годишната Вида Колева и 25-годишната Атанаска Георгиева са с повдигнато по няколко обвинявания за измами и изнудване.
Прочетете още
Според обвинителния акт Атанаска е предизвикала имотна щета на „ жертвите ” си в размер на над 130 000 лв., а Вида за към 120 000 лв.. В схемата има замесен и трети обвинен - мъж, който все още изтърпява наказване в пандиза за предходно наказание.

Двете дами бяха арестувани през февруари тази година, като в началото им бяха повдигнати обвинявания от Районна прокуратура - Пловдив, само че в следствие след събиране на данни за още закононарушения, делото беше трансферирано на Окръжна прокуратура където на измамничките бяха повдигнати още обвинявания.

Разпоредителното съвещание през днешния ден не съумя да започва поради отсъствието на Вида, която трябвало да се яви на прегледи за правенето на правосъдно здравна експертиза. Въпреки това арбитър Веселина Семкова  позволи да бъде прегледана молба от бранителя на Атанаска за преразглеждане на мярката ѝ за неотклонение. Адвокат Живко Чепишев изиска от съда тя да бъде пусната под домакински арест или под гаранция, тъй като е минал законовия период от 8 месеца в който тя може да бъде арестувана в ареста.

Магистратите обаче не почетоха настояването, тъй като става въпрос за разнообразни производства, последното от които е стартирало през месец септември тази година.

В правосъдната зала Атанаска се разплака с думите „ Не мога да устоявам на това, желая да се прибера при фамилията си ”, а в следствие в коридорите на правосъдната палата се разкрещя и се опита да се отскубне от правосъдната защита, с цел да не бъде снимана от публицистите.

Припомняме, че таргет групата на измамниците били самотноживеещи възрастни хора. Една от техните жертви е бил 66-годишен мъж от село Белозем. Той живеел самичък в къщата си, а преди месеци бил посетен от двете дами. В следствие пенсионерът влезнал в по-близки връзки с едната жена. Тя почнала да му се оплаква, че живее извънредно оскъдно, че мъжът ѝ я е напуснал, а би трябвало да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лв. назаем, като определил в какъв период да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава дамата му дала обещание вместо да му върне парите, нейни родственици да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които почнали да човъркат нещо по покрива. 

След това декларирали, че ремонтът е подготвен и му поискали огромна сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, само че те се оказали незадоволителни да покрият " отговорностите му ". Започнали да го водят по банки и компании за бързи заеми, където го предиздвикали да изтегли десетки заеми. След това го заплашили с ЧСИ и го предиздвикали пред нотариус да трансферира на дамите част от собствеността си върху няколко аграрни имота. 

TrafficNews ще продължи да следи делото и да ви разкрива лъжливите схеми на подсъдимите.

Следващото съвещание е планувано за 15 ноември. На него ще бъде прегледана мярката за неотклонение на Вида и ще стане ясно по какъв начин ще протече делото.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР