Измамната схема позволява на киберпрестъпниците получават достъп до служебния Ви

...
Измамната схема позволява на киберпрестъпниците получават достъп до служебния Ви
Коментари Харесай

Какви заплахи дебнат в интернет? frognews.bg

Измамната скица разрешава на киберпрестъпниците получават достъп до служебния Ви имейл най-често посредством фишинг известие, след което проучват водената връзка с Вашите сътрудници за замяна на IBAN-а, по който би трябвало да изпратите или получите следващия паричен превод. Това е допустимо посредством придобиването на неоторизиран достъп до електронна пощенска кутия на една компания или на неин чиновник.

 

“На процедура схемите не са нови. Става въпрос за 10-15 киберпрестъпления, които проверяваме. Най-големи проблеми за нас, е да вземем за пример закононарушенията вид " заменен IBAN ", които се правят от проведени групи в Северна Африка. За страдание, всеки 3-4 дни имаме друга потърпевша компания. Фирмите са от друг диаметър, губят по 20 000, 30 000, 50 000 евро. Лошото е, че един път годишно имаме компания с по няколко милиона загуба ", сподели Владимир Димитров пред Българската национална телевизия. 

 

“Ако вие не се пазите, в случай че не се оглеждате като пресичате или ядете отпадъци от земята, евентуално ще влезете в незабавно поделение. С интернет е същото и който не пази цифрова хигиена, страда. Това, което вършим с ГДБОП, е, че се обръщаме към всички хора, които страдат или могат да оказват помощ, с апел да си разменяме информация и да си оказваме помощ. И когато имаме потребност от някой, който да валидира, да се обръщаме към ГДБОП ", разяснява Ясен Танев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР