„Измамите са свързани с получаване на депозити за запазване на

...
„Измамите са свързани с получаване на депозити за запазване на
Коментари Харесай

Вземат се депозити за несъществуващи имоти

„ Измамите са свързани с приемане на депозити за опазване на даден парцел. Посредникът не има намерение да дава апартамент чартърен, само че взима депозит”, споделя Добромир Ганев, заместник-управител на Национално съдружие „ Недвижими имоти” (НСНИ). Разписка не се дава. Потенциалните наематели също не изискват такава.

Наемите е секторът, който през последните години непрестанно се развива. Причината не е единствено миграцията от по-малките към по-големите градове на страната и столицата, а и повишението броя на купувачите с капиталова цел. Повечето парцели, които се купуват са нови, постоянно обзаведени, което и покачва наемните равнища.

Цените за продажба на парцели също не престават да се покачват. Този развой продължава към този момент три следващи години, напомнят анализатори. За настоящата година той ще е в рамките сред 4% и 7%, предвиждат от НСНИ. По данни на Националната статистика цената на квадратен метър жилища повърхност през последните 10-12 години регистрира растеж сред 60% и 70%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР