Измамите с открадната самоличност са коствали 56 млрд. долара на

...
Измамите с открадната самоличност са коствали 56 млрд. долара на
Коментари Харесай

56 млрд. долара източени от сметките на американци за година през измамни схеми

Измамите с открадната идентичност са коствали 56 милиарда $ на жителите на Съединени американски щати единствено в границите на предходната 2020 година Това демонстрира, представен от Си Ен Би Си.

Най-голямата сума е била източена посредством така наречен „ фишинг “ имейли или автоматизирани телефонни позвънявания – посредством такива схеми са били откраднати 43 милиарда $. Според отчета всеки един, който е станал жетва на сходна машинация, се е разделил приблизително с 1100 $ от спестяванията си.

Други 13 милиарда $ са били източени посредством „ обичайни “ хакерски офанзиви за кражба на персонална информация.

Освен това защото пандемията промени навиците за извършване на покупки или осъществяването на парични преводи, измамниците са се насочили към офанзива на цифрови портфейли като Apple Pay или Zelle. Около 18 млн. души са станали жертва на сходни схеми.

„ Пандемията сътвори доста нови благоприятни условия за измамниците да нападат спестяванията на семействата и бизнесите “, разяснява Пейдж Шафер, изпълнителен шеф на компанията за кибер сигурност General Global Assistance.

Три са главните неща, за които хората би трябвало да внимават и да имат поради, с цел да предотвратят измами, се споделя още в отчета. Това са:
Фалшиви позвънявания и електронни известия – измамниците към този момент елементарно могат да се показват за представители на финансови институции или държавни ведомства. За да засечете дали в действителност позвъняването е от дадената институция намерете формалния им интернет уебсайт и направете опит посредством контактн информация, оповестена там, да потвърдите получената информацията. Също по този начин никоя от тези институции няма да изиска номера на кредитната ви карта.  Когато сходни позвънявания изискат сензитивна информация за банковата ви сметка да вземем за пример неотложно. Когато някой изисква от вас незабавни дейности е съвсем сигурен сигнал за машинация.Много от хакерите употребяват огромни масиви данни с пароли, които са били откраднати още преди години. Затова наложително постоянно сменяйте паролите си с такива, които мъчно могат да бъдат познати.  
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР