Измамите с криптовалути не са нищо ново, но те обикновено

...
Измамите с криптовалути не са нищо ново, но те обикновено
Коментари Харесай

Българи със схема за измами за милиарди с криптовалути в САЩ

Измамите с криптовалути не са нищо ново, само че те нормално не са в изключително огромни размери и рядко в тях са били забъркани българи. Сега обаче и двете неща са факт, откакто американските правоприлагащи органи са задържали Константин Игнатов по обвиняване в машинация, обвързвана с OneCoin - криптовалута, в чието разкриване и налагане съществена роля има българинът. Игнатов, сестра му Ружа Игнатова (също упрекната, само че към момента отвън полезрението на властите) и техни сътрудници са упрекнати, че са организирали " многомилиардна пирамидална скица ", в която участниците са получавали комисионни за увещание на консуматори да купуват пакети на OneCoin, които сами по себе се оказват машинация. Според известията на американските управляващи екипът на Игнатов е манипулирал цените на OneCoin, продавал е несъществуващи единици и даже нямал същинска блокчейн система за ръководство на криптовалутата.



OneCoin към момента работи и явно е доста рентабилен. Компанията е осъществила облага от към 2,2 милиарда евро (2,5 милиарда долара) единствено за интервал от две години - сред 2014 и 2016 година, настояват от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Трети обвинен, който към този момент е измамен под отговорност за схемата, Марк Скот, е свидетелствал, че е изпрал над 400 милиона $ през банки тук-там като Каймановите острови и Ирландия.

Ако се потвърдят обвиняванията, двамата българи и техните помагачи биха могли да бъдат подложени на обилни санкции. Самостоятелното обвиняване против Игнатов може да докара до 20 години затвор, а той има цели четири сходни обвинявания и едно, което допуска пет години отнемане от независимост. Марк Скот пък е застрашен от 20 години зад решетките.

Арестът на българина и неговата група илюстрира провокациите, които слагат пред полицейските служби, виртуалните пари. Технологията е към момента млада и управляващите към момента не са сигурни по какъв начин тъкмо би трябвало да я контролират. Затова и доста измамници натрупат дивиденти по простата причина, че няма надзор в сферата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР