Измамиха по телефона 61-годишна жена от Плевен за 12300 лева,

...
Измамиха по телефона 61-годишна жена от Плевен за 12300 лева,
Коментари Харесай

Измамиха 61-годишна жена от Плевен

Измамиха по телефона 61-годишна жена от Плевен за 12300 лв., 1150 евро и девет златни украшения, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Първото телефонно позвъняване дамата получила през вчерашния ден към 10.20 ч. от мъж, който се показал за сержант от полицията. Той я въвел в подвеждане по познатата скица, че "полицията търси подпомагане от жителите, с цел да залови група телефонни измамници ". Потърпевшата пуснала през терасата на жилището си 4300 лева, 1150 евро и златни украшения - два мъжки пръстена, две брачни халки, три дамски пръстена и две кулиета.

По-късно дамата получила ново позвъняване от същия мъж, който декларирал, че са заловили измамниците, а парите и златото ще й бъдат върнати. Попитал я дали има други пари по сметка и, в случай че има, да ги изтегли. Потърпевшата е изтеглила от две банкови сметки 6000 лева и 2000 лева След това изпълнила напътствието на телефонния лъжец като хванала такси и отишла до Окръжната болница в Ловеч, където оставила парите до сухо дърво в парк.
В обясненията си пред полицията не си спомняла името на парка.

Случаят е стихотворец от прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР