Измами в социалните мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени

...
Измами в социалните мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени
Коментари Харесай

Защо потребителите купуват фалшиви стоки?

Измами в обществените мрежи, нелоялни търговски практики и по-ниски цени са главните аргументи огромен дял консуматори да избират фалшификати пред истинските артикули. Друга причина са усложненията, които хората срещат при разпознаването на репликите. Това сподели създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова в новия епизод на „ Марица Подкаст “.

„ Оказва се, че не е елементарно за потребителите да разграничават истинските от неоригиналните артикули. Наскоро извършено изследване в Европейския съюз сподели, че близо 70% от участвалите в него споделят, че не могат да разграничат оригиналите от репликите. Същевременно към 60% от присъединилите се в допитването млади консуматори признават, че биха си купили напълно умишлено подправена стока, в случай че тя е по-евтина. “, уточни специалистът.

Руменова обърна внимание на това, че в случай че цената на дадена стока е прекомерно ниска, то това може да е първият знак, че тя не е истинска. Затова предложи, когато се каним да закупим съответен продукт, да прегледаме уеб страницата на марката и да забележим има ли го и по какъв начин наподобява там.

„ Почти при започване на основаването на платформата получихме недоволство от дама, която си беше закупила от страница в обществената мрежа долни дрехи на международен бранд. Полученото се оказало доста неприятна реплика. “, препомни тя. И добави: „ В този и в доста сходни случаи търговецът показва цени, които са доста близки до тези на оригиналите, само че пък дава грандиозно понижение от порядъка на 70-80%, с цел да се доближи допустимата и примамлива цена. “ Според нея, това е различен маркер, че най-вероятно не става дума за оритинали, защото един огромен бранд надали ще предложи 80% отстъпка от цената на своите артикули.

Експертът по потребителски права удостовери, че онлайн е доста по-лесно да попаднем на артикули ментета. „ Фалшивите артикули доста по-лесно доближават до потребителите през интернет, защото контролът от страна на институциите върху продажбите посредством електронни магазини е доста по-труден, а обществените мрежи пък въобще не попадат в техните правомащия. “, сподели още Руменова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР