Измама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни билети.

...
Измама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни билети.
Коментари Харесай

Хиляди българи измамени с оферта за евтини самолетни билети

Измама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни билети. Лапни шарани всеобщо споделяха във фейсбук измислената промоция, оповестена от името нискотарифната самолетна компания Wizz Air. Желаещите да получат евтини самолетни билети трябвало да преведат 1 щатски $ по сметка и да споделят офертата в обществената мрежа фейсбук. Вместо да стягат куфарите за определената дестинация обаче, мераклиите за пътешестване ще би трябвало да пият по една студена вода.
Сайтът, предлагащ великодушната оферта, се оказа капан за наивници. Освен че интернет страницата към този момент не съществува, далите информация за банковата си сметка към този момент са получили мейл, в който се споделя, че в случай че до седмица не откажат заплащането си, ще бъдат изтеглени нови 50 $.
Така, в случай че не блокирате сметката си, от нея евентуално ще бъдат източени и други средства.
Сайтът, който предложил евтините самолетни билети, бил изработен съвсем като същинския на превозвача,обясняват препатили.
Адресът също имитирал този на Wizz Air. Oт компанията обявиха, че нямат нищо общо с измамата.
"Wizz Air бе осведомена за съществуването на уеб страница и фейсбук страница със подозрителен домейн и брандинг, сходен на този на Wizz Air, които заблуждават клиентите да имат вяра, че посещават формалния уебсайт и страница на Wizz Air ", се споделя в формалното известие на компанията. От превозвача напомнят на своите клиенти, че формалният уеб страница на самолетната компания e wizzair.com u всяка информация за промоциите и състезанията на Wizz Air ce разгласява на този уебсайт или на формалните канали на самолетната компания в обществените мрежи и се афишира в бюлетина.
Wizz Air поучава потребителите да не посещават и да не кликат върху линкове към други страници, разнообразни от формалните информационни платформи на самолетната компания. И декларират, че ще подхващат правосъдни дейности. Дали това обаче е допустимо поради, че уеб сайтът е неактивен, а хората, които стоят зад него незнайни, не е ясно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР