Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните на потребителите

...
Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните на потребителите
Коментари Харесай

Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните с вируси

Измама с порно в обществените мрежи цялостни телефоните на потребителите с вируси.
Потърпевшият консуматор получава на известие порноклипче, в което се твърди, че взе участие. Към клипчето има текст с името на пострадалия и въпрос: „ Наистина ли сте вие във видеото?”. При кликване върху клипчето, телефонът се цялостни с вируси.
Подобна машинация плъзна и в имейл пощите. Потребител получава известие, в което се твърди, че взе участие в оинанизъм и автоматизирано заложен въпрос „ Това вие ли сте?”. При отваряне на видеото от време на време се отваря прозорец. Там се изписва, че в случай че жертвата на измамата желае да види клипчето, в което се самозадоволява, би трябвало да преведе пари на даден адрес.
Измама също има и при доста игри. Игра в обществените мрежи, която дефинира какъв брой сме интелигентни, ни прави автоматизирано абонамент. Удоволствието ни коства 6 лева на месец.
Потърпевшият отваря текста, тъй като му е станало забавно какъв брой е образован. След приключването на играта излиза прозорче, а пък то предлага абонамент. Въпреки отхвърли и затварянето на текста, жертвата получава SMS, че е направил абонамент. В подобен случай би трябвало да се позвъни на телефонния оператор, с цел да отстрани абонамента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР