Излюпиха се 6 зеленоглави патета в Патешкото езеро на Борисовата

...
Излюпиха се 6 зеленоглави патета в Патешкото езеро на Борисовата
Коментари Харесай

Излюпиха се първите патета в Борисовата градина

Излюпиха се 6 зеленоглави патета в Патешкото езеро на Борисовата градина. Това са първите бебета, които се появяват в езерото, откакто през 2017 година Столична община възвърне първичния му образ и стартира да отглежда в него зеленоглави патици.

Езерото с водоплаващите птици (Патешкото езеро) е основано през 1972 година През годините то трансформира характера и предназначението си, до момента в който през 2017 година, по отношение на отбелязването на 135 години парк " Княз-Борисова градина ", Общината възвърне истинския му тип – в това число и емблематичната за цялостния образ на мястото – къща за патици, ситуирана на островчето в средата му.

За да се сътвори подобаваща среда за живот на птиците, езерото беше оградено с дървена ограда, която разреши развъждането им без значение, че паркът е желано място за разходка на домашни кучета. Първите зеленоглави патици бяха предоставени на Столична община от Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Управата на Борисова градина поставя всекидневна грижа за развъждането на птиците.

 2053153
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР