Излязло е касационното решение на Върховния съд на Испания от

...
Излязло е касационното решение на Върховния съд на Испания от
Коментари Харесай

Оправдаха 14 моряци за кокаина на кораба Св. Николай

Излязло е касационното решение на Върховния съд на Испания от 2017 година, с което е прегледана жалбата на екипажа на кораба ”Св. Николай” против първата инстанция, от която бяха наказани всички членове на екипажа. Сега с това решение присъдите са доказани единствено за 6 души от екипажа, а другите 14 са оправдани. Това заяви за Фрог нюз юрист Владимир Владимиров.

Осъдени са хората от командния състав на кораба плюс един от моряците. Останалите 14 са оправдани заради липса на данни за съпричастие за осъществяване на контрабанда. Ние твърдяхме през цялото време, че би трябвало да бъде обърнато внимание от нашата страна на обстоятелството, че не може 20 души да бъдат контрабандисти. А тези хора се въртяха по пандизите четири-пет години и несъмнено ще стигнат до Страсбург, добави юристът.

Капитанът е с леко понижена присъда от 6 месеца. Помощник-капитаните и основният монтьор са наказани по на 10 години и солидарна санкция от 450 млн., което е по отношение на пазарната стойност на дрогата, сподели още адв. Владимиров.

Корабът "Св. Николай " бе задържан с 3 тона кокаин на борда на стойност 1 милиард лв. покрай крайбрежията на Кабо Верде през август 2012 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР