Изложението отново събра производители на селскостопанска техника В последните пет

...
Изложението отново събра производители на селскостопанска техника В последните пет
Коментари Харесай

Европарите обновили селскостопанския парк с 10 хил. трактора и комбайна


Изложението още веднъж събра производители на селскостопанска техника

В последните пет години у нас са регистрирани 8623 нови колесни трактори и 1351 нови зърнокомбайни, което е станало и с помощта на използването на Програмата за развиване на селските региони, съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на ревюто БАТА АГРО–2018 във вторник, в Стара Загора.

" Модерно земеделие не може да се развива без модерна техника. Необходимо е гладко, само че трайно възобновяване с нови по-модерни, надеждни и качествени трактори и зърнокомбайни, което би разгърнало мащабите за по-високопроизводително селско стопанство в България”, сподели още той, представен от пресцентъра на ведомството.

" Подмяната на остарялата и амортизирана техника и прекосяване към модерни способи на произвеждане е това, от което се нуждае българския аграрни собственик, който има упоритостите да се развива и да затвърждава постигнатите позиции и да навлиза на нови пазари”, сподели още Атанас Добрев.

Само по мярката за вложения в аграрни стопанства от ПРСР 2014-2020 година до момента са подписани 1440 контракта с общо утвърдени разноски за 1.3 милиарда лева, от които 760 млн. лева са дотациите.

1302 са утвърдените планове, които включват вложения за селскостопанска техника. Общият размер на разноските по тях е 1.155 милиарда лева, а дотацията - 675 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР