Изложбите ще бъдат отворени за посетители от 17 до 31

...
Изложбите ще бъдат отворени за посетители от 17 до 31
Коментари Харесай

Художествената галерия стартира новия изложбен сезон

Изложбите ще бъдат отворени за гости от 17 до 31 януари

Художествена изложба – Русе започва новия изложбен сезон на 2023 година с представянето на две изложения – Шестото издание на Международно биенале „ Данубиан “ и независимата галерия на Йоана Енеску Труйка. И двете експозиции са курирани от Дан Тудор Труйка, Румъния. Откриването ще се състои на 17 януари (вторник), от 17:00 часа.

Биенале „ Данубиан “ е план, който се ражда като належащо, по-сложно и по-селективно продължение на сходни събития от предходни години, проведени под егидата на TRUICART Events Brand в Румъния и чужбина. В изложбата са включени произведения на 20 професионални модерни художници от Румъния, България, Испания и Гърция.

Независимо от метода, общопризнат от артистите, определени по време на това събитие, то показва още един път, оттатък границите, актуалността и точността на едно модерно образно обръщение, обвързвано с най-новите европейски трендове.

Самостоятелната живописна галерия на Йоана Труйка е озаглавена „ Гущер “. Тя показва част от творчеството на авторката през последните години. Включени са фигуративни изображения на цивилизации и хора, които авторката познава или единствено е зърнала в многочислените и прелестни пътешествия по духовните меридиани. Гущерите заемат особено място в творчеството на художничката заради множеството производни фамилии гущери, разнообразната гама от цветове и форми.

Изложбите ще бъдат отворени за гости от 17 до 31 януари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР