Изложбата Враг/приятел“, подготвена от Националния военноисторически музей професионално може да

...
Изложбата Враг/приятел“, подготвена от Националния военноисторически музей професионално може да
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Работим за придобиването брегови противокорабни ракетни комплекси

„ Изложбата „ Враг/приятел “, готова от Националния военноисторически музей професионално може да покаже всички разнообразни аспекти на взаимоотношенията с Турция, Русия и Германия и методът, по който България се е опитвала да подсигурява своята сигурност. “

Това заяви министърът на защитата Тодор Тагарев по време на откриването на изложбата във Военноморския музей във Варна.

Той добави, че през вчерашния ден на срещата с непрекъснатите представители на страните-членки на НАТО в Евксиноград са разисквани проблемите на сигурността в Черноморския район, провокирани от нападателната политика на Русия .

„ Ние работим за ускорено придобиване на брегови противокорабни ракетни комплекси. Водим диалози с нашите съдружници, които имат изход на Черно море – Румъния и Турция, с цел да организираме една противоминна интервенция, която ще обхване целия този район, в това число цялата наша изключителна икономическа зона, главно тези направления, които се употребяват от комерсиалните кораби “.

Предстои в скоро време да се завърши съглашението сред трите страни за нейното осъществяване и тя да започва до до края на годината или в началото на идната .

„ Ние не предвиждаме все още военни кораби на нечерномоски страни да навлизат в допълнение в Черно море. Има други способи, с които нашите съдружници могат да оказват помощ, с цел да подсигуряваме личната си сигурност, и сигурността на морския трафик “.

Министър Тагарев добави, че отбранителна политика на България ще бъде в детайли дискутирана в сряда, по време на дебатите за импортирания избор на съмнение от Българска социалистическа партия, който е в бранш „ Отбрана “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР